Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Bokrétás évzárás – tervekkel Szanyban

A tavalyi évet értékelték záró közgyűlésükön a szanyi Bokréta néptáncegyüttes tagjai. Töreki Imre művészeti vezető beszámolójában kiemelte, hogy a csoport számára komoly erőpróbát jelentett a meghívások teljesítése.
A szanyi bokrétások 2012-ben közel negyven meghívásnak tettek eleget. A helyi rendezvények mellett felléptek többször a kistérségben, a megyében, Budapesten és külföldön is. Töreki Imre kiemelte az együttes közösségi életét, melynek továbbra is az összetartás és az együttműködés az alapja.

Töreki Imre művészeti vezető és 2012 legjobbjai, Huszár Zsuzsanna és Berkes Bence.
Töreki Imre művészeti vezető és 2012 legjobbjai, Huszár Zsuzsanna és Berkes Bence.


Az idei tervek között szerepel a viseletkiegészítők pótlása, megújítása, a helyi, régiós szereplések szervezése, a megyei és országos rendezvényekre való felkészülés. A több külföldi meghívás közül valószínűleg egy olaszt és egy lengyelországit tudnak elfogadni a szanyiak. Lengyelországba már január 18-án elutaznak, a Krakkó melletti Zawierciében köszöntik testvéregyüttesüket 15 éves jubileuma alkalmából.

Az évzáró közgyűlésen a hagyományoknak megfelelően átadták „Az év táncosa" vándorserleget, melyet a tagok titkos szavazása alapján 2012-es teljesítményével Huszár Zsuzsanna és Berkes Bence érdemelt ki.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnapi véradás Bősárkányban

Kiszállásos véradást tartanak a helyi általános iskola épületében vasárnap 13-tól 18 óráig. Tovább olvasom