Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -3°C | 6°C Még több cikk.

Beledi tervek

Orvosi rendelő átalakítása, helybe költöző diszpécserközpont, iskolai felújítás és az egyesített szociális központ átalakítása szerepelnek a beledi önkormányzat jelenlegi terveiben.

Tompáné Balogh Mária polgármester elmondta, már megkezdődött az új orvosi rendelő építése. A gyógyszertár régi raktárainak átalakításával készítik el a rendelőt, vizesblokkal és egy diszpécserközponti szobával együtt. Ez utóbbiról a polgármester tudatta, az úgynevezett jelzőrendszeres házi segítségnyújtás keretében beérkező jelzéseket fogadják, immáron helyben.

– Az ügyeleti autó már a miénk, most a diszpécserközpontot hozzuk helybe, későbbi terveinkben a jelzőkészülékek átvétele is szerepel. Ezzel teljesen helyi lesz ez a szolgáltatás is – tájékoztatott Tompáné Balogh Mária. Az orvosi rendelő és környékének kialakítását teljes mértékben saját erőből valósítja meg a beledi városháza, e célra tizenkétmillió forintot költenek el.

Orvosi rendelő: A gyógyszertár raktáraiból alakítják ki.
Orvosi rendelő: A gyógyszertár raktáraiból alakítják ki.

A napokban hirdetnek eredményt az egyesített szociális központ átalakítására. Az intézményben egy helyre telepítik a szorosan hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat, így a családi napközit is, játszóudvarral és pihenővel együtt. A projekt tizenkilencmilliójából kétmillió forintot áll a beledi költségvetés, a többit pályázati pénzekből fedezik.

Tizenhétmillió forintot költenek az iskola – egyelőre kismértékű – átalakítására. A hárommilliós önerővel megvalósított beruházás keretében felújították az intézmény Vásártér utcai homlokzatát, emellett kicserélik az udvari homlokzat nyílászáróit is.

A Beled Jövőjéért Alapítvány és a városháza közös projektjében, közel hétszázezer forintos ráfordítással rendbe teszik a helyi kettős kereszt környékét, ahol térburkolatot raknak le, valamint virágosítják a környéket.

Olvasóink írták

  • 1. reális 2010. augusztus 09. 11:25
    „Ez egy sablon szöveg, jellemző,Beled polgármesterére. Nyolc év után már a megvalósult tervekröl illene képes beszámolot közölni a a cikk írójának. Nevetségessé teszi a városházát, ez a zagyvaság, nem beszélve a látvány a régi, átalakítás,felújjítás......most már hányadszor egyuzan épületek? Az átalakításra költött összegekből már korszerü, újj ,modern épületeket kellett volna kialakitani. Igen, de akkor a tervezési és egyébb költségeket meglehetett volna sporolni, és hasznos dolgokra forditani. Biztos vagyok párszor még az öszig külömböző keverésbe leíratja a tisztelt polgármester-asszony.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarul beszélő nyugat-európaiak

Az Európai Bizottság Tolmácsolási Főigazgatósága munkatársai jártak a minap Kapuváron. Tovább olvasom