Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Barátja életét mentette meg

Vág - A Kemenesszentpéter–Vág labdarúgó-mérkőzésen csaknem tragédia történt. A vendégek kapusa – egy csatárral történt ütközés folytán – elvesztette eszméletét. Életét csak barátjának gyors beavatkozása mentette meg.
Vasárnap a megyei labdarúgó-bajnokság harmadik osztályának legutóbbi felkészülési meccsén a vági labdarúgók a szomszédos Kemenesszentpéteren vendégszerepeltek. A vágiak szerint ez az összecsapás évek óta rangadónak számít, hatvan-hetven éve veretlen a vági csapat a szomszédvárral szemben. Legutóbbi mérkőzésük második félidejének tizedik percében a házigazdák egyik csatára kiugrott a tizenhatos tájékán, majd a kifutó kapussal szemből ütközött. Az ütközést követően a játékos felállt, ám a kapus, Erlitz László fekve maradt.

 – Magam is a pályán voltam, az ütközés után azonnal odafutottam Lacihoz, akit arra már többen körbeálltak – mondta el lapunknak Riba Lajos. A tartalékcsapat edzőjeként is tevékenykedő labdarúgó azonnal letérdelt gyermekkori barátjához, mikor észrevette, hogy a kapus nem lélegzik.

Riba Lajos: Barátomat több év után nemrég hívtam vissza a csapatba.


– Kifeszítettem a száját, mert vélhető volt, hogy a nyelvét lenyelte – mondta Riba Lajos. Gyanúja igazolódott, ezért a kapus nyelvét kihúzta a torkából – ezzel megmentve a fulladástól –, majd megpróbálta szívmasszázzsal és lélegeztetéssel újraéleszteni ájult, nem lélegző barátját. Gondot okozott az is, hogy Erlitz Lászlónak eltörött az orra, s a vér a torkába szivárgott. Barátja ezért oldalra fektette, de az élesztést tovább folytatták.

 Szemtanúk elmondása szerint ekkorra már értesítették a pápai mentőket, akik az eset után valamivel több mint húsz perccel értek a helyszínre. Erlitz László azonban pár perc után magához tért, miközben barátja próbálta felmérni a kapus állapotát. A negyvenéves férfit bevitték az öltözőbe, majd a mentők a pápai kórházba szállították, ahol enyhe agyrázkódást és orrtörést állapítottak meg nála.

 Riba Lajos elmondása szerint azonban még vasárnap este elment Pápára barátjáért, aki – bár a kórházban tartották volna megfigyelésre – mindenképpen haza akart menni, mint mondta,  munkahelyén nem tolerálnák a hiányzást. Riba Lajos szerint pályafutása során nem látott hasonlóan súlyos esetet. Az elsősegélynyújtást többek közt az edzői tanfolyamon tanulta, ám ez idáig még nem volt szükség a használatára. Erlitz Lászlóról annyit tud, hogy jelenleg is dolgozik  – sajnos telefonon nem lehet elérni – és egy vasárnap esti fejfájástól eltekintve nincs egészségügyi panasza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A turizmust serkentenék a kovácsházzal

Bogyoszló - Az úgynevezett kovácsházat pályázati pénzből alakítaná át a bogyoszlói erdőbirtokossági… Tovább olvasom