Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Baleset: nem vette észre a kamionos a leállított forgalmat

Szil - Csorna felé haladt a 86-os főúton egy tartálykocsis kamion csütörtökön délelőtt, amikor nem vette észre az előtte leállított forgalmat, belehajtott két autóba és az árokba hajtva az oldalára dőlt.
 
A közútkezelő munkatársai az úton dolgoztak, a forgalmat leállították. A kamionos azonban ezt nem vette észre és belehajtott az előtte álló kocsisorba. Ezután a kamion az útról lehajtva a jobb oldali árokban állt meg a jobb oldalára dőlve.

A tartályban nincs veszélyes anyag.Az ütközés következtében két autó megrongálódott, személyi sérülés nem történt.

A forgalom folyamaros, a helyszínelés tart.


Baleset a 86-oson. Fotók: Cs. Kovács Attila.


Olvasóink írták

 • 20. fortuna54 2009. július 15. 21:18
  „Ez lehetetlen.Ilyesmi megtörténhet a magyar utakon?”
 • 19. Krucifixturmix 2009. július 14. 20:52
  „Nincs forgalmi akadály, nincs veszélyes anyag, akkor miért a tűzoltóság végzi el a mentést ? Mennyi pénzt lopnak ki az állam kasszájából még? Mindenhol megszorítások vannak és ők más vállalkozókat tesznek tönkre az államtól kapott technikával . Ők akkor mentsenek, amikor baj van, ne a statisztikájukat javítsák azzal, hogy minden balesetnél ott páváznak! Jövő évben büszkén feszítenek a polgármesteri hivatalban és a mellüket verve hangoztatják, hogy újabb rekordot döntöttek meg azzal, hogy hányszor segítettek. A kamionos hibázott, nem is kicsit. Valószínüleg még biztosítása is volt, így a külföldi biztosító téríti a mentés költségeit. De minálunk nagyon jól fut a szekér, így az állam pénzekből és adófizetők pénzéből fenntartott tűzoltóság ingyen elvégezte a kamion mentését, míg az erre szakosodott vállalkozók befizettek volna az államnak és nem kivesznek belőle. Tessék mondani, itt nincs gazdasági válság, ráhúzhatjuk a bőrt, hogy bajban volt a kamionos? A tűzoltóságot melyik szerv ellenőrzi, mert megérdemelne egy vizsgálatot ez a kérdés is!”
 • 18. vargabence 2009. március 02. 18:48
  „hát ilyen sok van sajnos!”
 • 17. 13.István 2009. február 28. 16:09
  „Ha ilyen körülmény kötelez megállásra ,szerintem bekellene kapcsolni a vészvillogót.
  Lehet hogy sokaknak fölöslegesnek tűnő dolog , mondják ez az ostoba miért villog
  ne felejtsük látni és látszani. A villogó lámpák szerintem föltünőbbek egy koszos
  búra alól is.”
 • 16. Mátyásfeketeserege 2009. február 27. 21:26
  „Alvázmosást lehet csinálni:D”
 • 15. frankygoes 2009. február 27. 09:01
  „A forgalom folyamaros, a helyszínelés tart. Itt nem csak helyesírási hiba van, Annak ellenére, hogy a baleset délelőtt történt, este tízkor még mindig állt a forgalom.”
 • 14. Gabika22 2009. február 26. 23:50
  „Igen! Én nap mint nap dolgozom kamionosokkal mivel egy termelő cégnél vagyok, durva, amiket mesélnek! őK EZEKET VICCNEK VESZIK, PEDIG NEM AZ! AMikor a batárral egy suzukival szemben mennek és ucssó pillanatban térnek vissza...nem normálisal..azt hiszik, hogy megvannak fizetve és kész.NEM. Ebből szószerint nekik két háztartást kell fenntartaniuk..jah..mind1..védem is meg nem is őket...”
 • 13. Imcsi 2009. február 26. 21:29
  „12. lakatos! Az általad említett elalvásos helyzetet még nem is említettük! Pedig a román kamionosok kifogásolják, hogy a magyar rendőrök sokszor büntetik őket a pihenőidő be nem tartásáért!”
 • 12. Hamutipró 2009. február 26. 20:52
  „Jött vlem szembe a kamion a felezővonalon. A vezetője könyvet olvasott! A gyerekek a hátsó ülésesen pánikban mint ahogy én is. Most mit mondjak?”
 • 11. lakatos 2009. február 26. 20:52
  „Amíg a tachográf korongokat és a munkaidő nyilvántartásokat nem két helyen számolják el és hivatalos szerv nem ellenőrzi,addig csak halál járatok fognak közlekedni az utakon! Nem mindíg a sofőr a vétkes,inkább a munkaadó,aki bele kényszeríti ebbe a helyzetbe!”
 • 10. alika 2009. február 26. 20:12
  „8!
  Igazad van!
  Felhígult a szakma!”
 • 9. nocomment41 2009. február 26. 17:41
  „1. Kívánjuk a sajtó szabadságát, a censura eltörlését.”
 • 8. Imcsi 2009. február 26. 17:21
  „Bármennyire is hihetetlenül hangzik, de igaz is lehet az előbbi!
  Ezeken kívül láttam én már menet közben a kamion kormányán kiterített újságot, térképet, bicskával ott szalonnázó vezetőt!”
 • 7. hümm 2009. február 26. 17:03
  „AZ EGYSZERI KAMIONOS megszerezte két hét alatt- gyorsított eljárásban - azokat a vizsgákat amit csak fél év alatt lehetett volna megszerezni, aztán egy nap alatt levizsgázott nemzetköziből és belföldiből és beült a 40 tonnás szerelvénybe. Elvitte magával a mobiltelefonját, ami álandóan a fülén lógott. Vitt magával még egy laptopot is , mert menetközbe kell filmet nézni mivel ma az a menő. A cb rádió is be volt kapcsolval azt a másik kezében fogta. Volt úgy hogy menetközben éppen chatelt ismerőseivel. Mindenre figyelet csak az útra nem. Ebből vannak a balesetek, mivel nem tudnak sokfelé figyelni egyszerre. Amennyiben tévedtem elnézést kérek a sofőrtől!”
 • 6. beta18 2009. február 26. 16:00
  „Én dolgoztam valamikor a közútkezelőnél és a főúton(ha jól emlékszem mellékúton is, mert eleget csináltam) ha egy adott helyen dolgoznak akkor ki van táblázva. De azt nem kívánhatja senki, hogy pl. kátyúzáskor, amikor akár 10-15 km-t is haladnak 1 nap (vagy többet) folyamatosan kirakják majd beszedjék a táblát, mert akkor semmire sem mennek. Vagy jobb lenne ha mind a 15 km-en kint lenne a 30-as tábla 1 napra? Akkor meg az lenne a baj. Az autókon ott van a figyelmeztető jelzés,(kresz leírja h kell megközelíteni) plusz táblák is.
  Ja és ha nem látom az elöttem álló kocsiktól attól még nem kell beléjük hajtani.
  Balra kanyarodáskor ki tábláz ki, ha meg kell állni és feltorlódik a forgalom?”
 • 5. kismton 2009. február 26. 15:28
  „Nem véletlenül nem lehet hozzászólni. Ez a kisalföld egy vicc, komolyan.”
 • 4. Sandro 2009. február 26. 14:46
  „érdekes, van egy cikk amihez nem lehet hozzászólást írni”
 • 3. aTibi 2009. február 26. 14:37
  „Egy szóval nem védem a kamionost, mert kevés az információ.

  De az útkezelők tuti hibásak azt merem állítani. Közlekedjenek Győrben és rögtön szembesülnek a közlekedők veszélyeztetettségével!
  A balesetveszélyes helyeken sem tesznek ki figyelmeztető táblát! Megáll egy autó, nem érdekes nekik hol, és a rakodó fellapátolja az aszfaltot!
  Azt,hogy táblákra,--forgalom irányítóra felszámolják a komoly összeget,----ezzel nem foglalkoznak!
  Nap mint nap ez van!”
 • 2. zotya975 2009. február 26. 12:42
  „Ettől függtelenül a kamionos mit nézett, ha nem látta az álló autókat? Megállhattak volna forgalmi okból is, az sincs kitáblázva.”
 • 1. Goldman 2009. február 26. 11:56
  „Gondolom minden szabályosan történt. Sebességkorlátozás és útjavítás tábla kitéve...nem ott felejteni!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre több a műszaki mentés

Kapuvár - Hat éve csökkenő tűzesetszámról, emellett az utóbbi tíz év legtöbb műszaki mentéséről… Tovább olvasom