Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Az urnasor már elkészült, a ravatalozót tervezik Csornán

Csornai temetői fejlesztésekről beszélt a Kisalföldnek Abdai Imre, a Jószív kft. kirendeltségvezetője. Most urnasort alakítottak ki, és készülnek az új ravatalozó építésére is.

Urnasorral bővítette Csornán a Szent Antal-temetőt az üzemeltető Jószív kft. A cég az újabb, változó igényekhez igazodik ezzel. A régi, elbontott kerítések mentén alakították ki az urnák helyét.

Abdai Imre, a Jószív kft. csornai kirendeltségének vezetője elmondta: a temető képét igencsak elcsúfította a korábbi kerítés. Emiatt lebontották, újat építettek és mellette helyezték el az urnaoszlopokat. Ezzel nem ért véget a bővítés, mivel bőven van még hely újabbak kihelyezéséhez. A szakember a Kisalföld érdeklődésére kifejtette: manapság Csornán és környékén már negyvenszázalékos az urnás, hamvasztásos temetések aránya.

– Újabb állomása ez a temető fejlesztésének, hiszen körülbelül még harminc-negyven oszlop fér el ezen a területen – fogalmazott. – A hozzátartozók igényeit elégítjük ki a fejlesztéssel, mert egyre nagyobb arányban kérnek urnás búcsúztatót. Tíz-tizenöt évvel ezelőtt ez az arány még tizenöt-húsz százalékos volt. Tizenhét évvel ezelőtt például, amikor cégünk az első urnahelyeket felállította, még csak elvétve akadt ilyen temetés. Csorna másik temetőjében, az Őrangyalban is folyamatban van az urnaparcella elkészítése.

Abdai Imre szerint az új urnasor mellett még harminc-negyven oszlop felállítására lesz lehetőség.
Abdai Imre szerint az új urnasor mellett még harminc-negyven oszlop felállítására lesz lehetőség.


Abdai Imre hozzátette: miközben a kisebb fejlesztéseket elvégzik, készülnek az elmúlt évek, évtizedek legnagyobb beruházására, az új kirendeltség és ravatalozó építésére.

– A Szent Antal-temető déli oldalán kap helyet az épület. A tervek folyamatosan készülnek, az eddigiek a városházán megtekinthetőek, véleményezhetőek. A titkos vágyam az, hogy még idén a kivitelezéssel is végzünk. Ezt persze még nagyon sok tényező befolyásolja – vázolta a helyzetet a kirendeltségvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Izraeli énekkar, Edda és ökörsütés Kapuváron

Elkezdődik a kapuvári fesztiválszezon is. Újdonság lesz idén az ökörsütés, és az előzetes hírekkel… Tovább olvasom