Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Az elszármazottak fóruma jövőképet álmodhat

Kapuvár - Az elszármazottak véleményét várják a város jövőképének kialakításához. Kapuvár várossá avatásának negyvenedik évfordulóján találkozót szerveznek számukra.

– Érdemes lenne egy, a háttérben működő tanácsadó fórumot, az erre hajlandó és képes kapuvári elszármazottakból összehívni. Ez a testület anyagi, politikai, világnézeti megkötöttségek nélkül próbálna a helyi erőkkel együtt a város számára jövőképet megfogalmazni – mondta Sipőcz László, a kapuvári jubileumi ünnepségeket szervező bizottság elnöke. Hozzátette: ez a testület nem konkurálna a már esetleg meglévő hasonlóval, sem pedig a képviselő-testülettel, hiszen elsősorban nem az aktuális problémákkal foglalkozna.

– Úgy gondolom, a konkrét nehézségek sok esetben elzárják a kilátást vagy legalábbis megnehezítik az objektivitást – mondta Sipőcz László. A ˝fórum˝ formai meghatározásában egy kötetlenebb formát képzelnek el a szervezők, hiszen a geográfiai szétszórtság is csak ezt teszi lehetővé. – A mai kommunikációs viszonyok között azonban ez nem jelenthet problémát – tette hozzá.

A várossá avatás 40. évfordulója jó alkalmat kínál a kapcsolatok építésére, ápolására, ezért felkérik a kapuváriakat, hogy elszármazott hozzátartozóikat, ismerőseiket értesítsék a szándékról és a tervekről, és bocsássák a szervezőbizottság rendelkezésére elérhetőségüket. – Az elszármazottakat szeretnénk meghívni az őszi ünnepi hétre, elsősorban az október 1-jei központi ünnepségre, vagy az október 3-i családi napra. – Azok az érdeklődők, akik semmiképp nem tudnak rendezvényeinken részt venni, a www.kapuvaros40.hu oldalon a város történetében első alkalommal online követhetik az eseményeket – mondta Sipőcz László.

Olvasóink írták

 • 4. rick 2009. július 22. 13:12
  „3.

  "győrből,vagy még messzebbről jönnek vezetők ide ,,dolgozni" sok-sok százezerért!"

  Mi megyünk Győrbe, mások jönnek ide. Mindenki keresi a helyét és a boldogulását.”
 • 3. Reális 2009. július 22. 09:28
  „A kapuvári fiatalok elmennek bp-re egyéb nagyvárosokba tanulni és aztán már haza sem akarnak jönni többet!Látják,máshol lehet boldogulni!Kapuvárnak meg marad a semmi!Érdemes lenne megnézni mondjuk a húsgyárat:győrből,vagy még messzebbről jönnek vezetők ide ,,dolgozni" sok-sok százezerért!”
 • 2. kiskomment 2009. július 21. 15:06
  „Jövőképet álmodni bárki tud. Megvalósítani a nagy feladat!”
 • 1. Reális 2009. július 21. 09:13
  „Arra lennék kiváncsi,hogy aki elszármazott,az miért származott el?Miért nem jött vissza?Mert máshol jobban boldogul!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz éve a hívek szolgálatában

A vicai templomban tartotta huszonöt éves jubileumi ezüstmiséjét tegnap Tóth Miklós plébános. Tovább olvasom