Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Alapkő nélkül múlhat el a tavasz

Elmaradt tavasszal a csornai Margit Kórház új szárnyának alapkőletétele. A közbeszerzési eljárás nem fejeződött be időben. A járóbeteg-központ befejezésének határideje 2015 nyara.


A közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt tolódik a csornai Margit Kórház új szárnyának építése. Az eredeti tervekben még úgy volt, hogy az épület alapkövét már tavasszal lerakják. Egyelőre azonban a kórház vezetése sem tudja, mikor indulhat a kivitelezés. 1,3 milliárd forintból korszerű járóbeteg-központot alakítanának ki az intézményben.

Régóta napirenden van Csornán, hogy az elavult, gyógyító munkára ma már gyakorlatilag alkalmatlan, egykori SZTK-szakrendelő helyett újat építsenek. Az önkormányzat mint tulajdonos nem tudta vállalni ennek költségeit. A felújítás pedig gazdaságtalan lett volna. Miután az intézmény állami fenntartásba került, rövidesen bejelentették: a Margit Kórház pályázatot nyert a milliárdos fejlesztésre.

Tavaszra ígérték, de a közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt nem tudni, mikor rakják le a Margit Kórház új szárnyának alapkövét. A beruházás 1,3 milliárd forintba kerül. Fotó: Cs. Kovács Attila
Tavaszra ígérték, de a közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt nem tudni, mikor rakják le a Margit Kórház új szárnyának alapkövét. A beruházás 1,3 milliárd forintba kerül. Fotó: Cs. Kovács Attila

Az akkori sajtótájékoztatón elhangzott és később is többször megerősítették: tavasszal kezdődik az építkezés. Közben a látványtervek is elkészültek. A befejezés várható időpontjaként 2015 nyarát jelölték meg.

Bár az időjárás a napokban ezt nem igazolja, a tavasz lassan véget ér. Ám még az alapkő sincs a helyén. Érdeklődésünkre dr. Winiczai Zoltán, a kórház igazgató főorvosa közölte: a közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt a beruházás induló dátuma a kivitelezői szerződés
hiányában még nem tisztázódott.

– A kórháznak érvényes támogatói szerződése van, a szükséges intézkedéseket kellő időben megtettük. Reméljük, a késedelem ellenére a kivitelezése határidőn belül megtörténik – tájékoztatott dr. Winiczai Zoltán.

A tervek szerint korszerű diagnosztikai egységet hoznak létre és a járóbeteg-ellátás feltételei javulnak, valamint sürgősségi fogadóhelyet alakítanak ki. Az új épület a kórház udvarának északnyugati részén lesz, zárt folyosós összeköttetéssel a többi szárnnyal. Az udvar délnyugati oldalára hetven férőhelyes parkolót terveztek. Az 1,3 millió forintnyi pályázati támogatásból 300 millió forintért új orvosi berendezéseket szereznek be. Elsősorban a gyógyítás eszközei újulnak meg, de úgy tudjuk, hogy informatikai korszerűsítést is terveznek.


 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábacsécsényt reklámozták a fővárosban

Egy bevásárlóközpontban kóstoltatták bodzaszörpjüket, fűszernövényeiket, zöldségeiket. Tovább olvasom