Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

A távfűtéses lakások biztonságban vannak

Csorna–Kapuvár - Sem Csornán, sem Kapuváron nem maradnak meleg nélkül a távfűtéses lakások és intézmények. A szolgáltató cégek vezetői egyik városban sem tartanak attól, hogy veszélybe kerül a lakosság ellátása.
A szükségesnél kevesebb gázt kap a Csornahő kft., a fogyasztók ellátása még sincs veszélyben. Szabó István, a társaság ügyvezetője a Kisalföldnek arról beszélt, hogy megfelelő mennyiségű fűtőolajjal rendelkeznek, amivel pótolni tudják a kieső energiát. Két fűtőolaj-tüzelésű kazánjuk működik. Kapuváron sem kell a legrosszabbra számítani.

A gázkrízis tehát érinti ugyan a Csornahő kft.-t, de a fogyasztóknak nem kell attól tartaniuk, hogy kihűlnek a távfűtéses lakások radiátorai. A cégvezető érdeklődésünkre kifejtette:
– Normális esetben 1500 köbméternyi gázt fogyasztunk óránként, a korlátozás miatt a mennyiséget 1000 köbméterre kellett csökkentenünk – tájékoztatott a cégvezető. – Ha a helyzet esetleg tovább romlik és még nagyobb korlátozást vezetnek be, a csornai fogyasztóknak akkor sem kell aggódniuk. Két fűtőolaj-tüzelésű kazánunk üzemel, melyekkel elő tudjuk állítani az energiát. Akkor sem történne katasztrófa, ha a földgázszállítás teljesen leállna a Csornahőnél. A lakosság és az intézmények fűtése ugyanis nem kerülne veszélybe. Csornán a szükséges fűtőolajkészlet rendelkezésre áll, és a szállítás is folyamatos. A kft. tehát krízishelyzetben is ellátja a fogyasztókat.

Kapuváron a távfűtést ugyan kizárólag gázzal biztosítja a szolgáltató, de Oláh Péter, a Greenergy Zrt. kereskedelmi igazgatója elmondta: jelenleg nem lát arra esélyt, hogy leállítják a kazánokat. „A lakossági fogyasztást országosan is csak a legvégső esetben korlátozzák" – mondta, azt azonban hozzátette, a részvénytársaságnak vannak olyan ipari üzemeket kiszolgáló kazánjai szerte az országban, melyeket már szerdán leállítottak.

Olvasóink írták

  • 1. matriné 2009. január 11. 10:03
    „Hát Csornán elmaradt a pincébe fagyoskodó háromtagú családnál! Csorna vonzáskörzetében van jó pár üres,sőt bútorozott kisebb családi ház évek óta. Persze az nincs a hivatalokba, aki felvenné a bankokkal és a végrehajtókkal a kapcsolatot. A bürokrácia és a nemtörődömség a mérvadó a hivatalokban. Persze annak aki jó nagyokat tud hazudni és nem néznek a körmére annak utalnak ki, szociális bérlakást!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pincében élnek, egy nyugdíjból hárman

Csorna-Csatárimajor - Egy csatárimajori pince két levegőtlen, sötét helyiségében húzza meg magát egy… Tovább olvasom