Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 12°C Még több cikk.

A kis- és közepes cégeket támogatják pályázatokkal

A vidékfejlesztés minél több munkahely, illetve a gazdaságok megerősítésével érhető el. Mindez tegnap hangzott el Szanyban, ahol a Magosz tartotta elnökségi és választmányi ülését.

Szanyban tartotta évzáró elnökségi és választmányi ülését hétfőn a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz). A megbeszélésen elhangzott: a termőföld nem eshet adó hatálya alá és meg is találták erre a megoldást. A jövőről szólva kiderült: a milliárdos vidékfejlesztési beruházások ideje – hacsak nem közösségi célokat szolgálnak – lejárt.

A Magosz tagjai szanyi közgyűlésükön találkoztak és beszéltek a jövőbeli lehetőségekről.
A Magosz tagjai szanyi közgyűlésükön találkoztak és beszéltek a jövőbeli lehetőségekről.

A rendezvényen Németh Gergely, a Magosz megyei elnöke köszöntötte a vendégeket. Utána Nagy István, az agrártárca államtitkára kijelentette: a földművelésügyi minisztériumban nem értenek egyet azzal, hogy a termőföld adóztatható lehessen. Meg is találták a módot, mellyel az adót kivetni szándékozó önkormányzatokat sikerül eltántorítani elképzelésüktől. Annak ugyanis, aki őstermelőként hatszázezer forintot meghaladó bevételt produkál, Nagy István szerint adózási kötelezettsége van. Kétszer viszont senki nem adóztatható, hiszen így más jogon, más kategóriában már adózik a gazda. Jakab István, a Magosz elnöke kijelentette: céljuk, hogy a birtok-, a támogatás- és a vidékpolitika egy egységként működjön. Így szüntethető meg, hogy a magyar gazda kárára mások erősödhessenek meg. Javaslatot tettek arra is a kormánynak, hogy az állattenyésztés, a kertészet és a vetőmagtermesztés, azaz a munkaigényesebb ágazatok kiemelt támogatást kapjanak. Az Országgyűlés alelnöke hozzátette: a jövőben fontos feladatuk, hogy teret adjanak és bevonják a munkába a fiatal gazdákat is.

Kis Miklós Zsolt, a miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára megjegyezte: legfontosabb céljuk, hogy a vidéki munkahelyek számát növeljék. – A milliárdos beruházások ideje lejárt, legalábbis a vidékfejlesztési programban. A kis- és közepes vállalkozásokat kell támogatni, a cél, hogy azok erősödhessenek meg. Kivétel persze, ha a fejlesztés közösségi célokat szolgál, például egy összefogással épülő élelmiszer-feldolgozó – fogalmazott a politikus.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvári politikusok vagyonnyilatkozata

A Kisalföld közreadja választott politikusaink vagyonleltárát. Tovább olvasom