Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

A hatóság ellenőrzi a csornai ingatlanokat

Csorna - ˝A helyközi autóbuszról a József Attila utca elején be lehet látni egy szétesni készülő épületre. Iszonyú látvány˝ - írja olvasónk.


Olvasói SMS

A csornai önkormányzatnak bontást kellene elrendelni egy ingatlanra. A helyközi autóbuszról a József Attila utca elején be lehet látni egy szétesni készülő épületre. Iszonyú látvány. Őszapó
– Az épületek jó karban tartása a tulajdonosok feladata, a jókarban-tartási kötelezettség teljesítését az építési hatóság ellenőrzi. Amennyiben az építmény állapota az állékonyságot, az életet és egészséget, a köz- és vagyonbiztonságot veszélyezteti, az építésügyi hatóság elrendeli az építmény felülvizsgálatát. Ez azt jelenti, hogy az ingatlan tulajdonosait kötelezi, hogy szakértővel az építményt vizsgáltassák felül, és a szakértői vélemény alapján intézkedik az építmény további sorsáról, annak lebontásáról vagy helyreállításáról. Amennyiben a tulajdonos nem kívánja az építményt helyreállítani, hanem inkább annak lebontását választja, felülvizsgálat nélkül is az építésügyi hatóság az építmény bontását rendeli el. Az építésügyi hatóság nemcsak saját ellenőrzései alapján, hanem erre vonatkozó lakossági bejelentés esetén is megteszi ezen intézkedéseket – válaszolt a felvetésre dr. Döbrössy Adrienn, Csorna jegyzője.

Olvasóink írták

  • 1. Nózi 2010. október 05. 17:15
    „Ha jól tudom, az a "Barna- ház" romja!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvbe gyűjtötték Páli történetét

A közelmúltban jelent meg Horváth Győző Páli című könyve. A falu történetét feldolgozó kiadványt a… Tovább olvasom