Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

A bősárkányi robbantó jogerősen is szabadlábon

Nem helyezik előzetes letartóztatásba azt a 27 éves fiatalembert, akit hivatalosan közveszély okozásával gyanúsítanak.
A közvélemény az esetről „a bősárkányi robbantásként" beszél. A Győri Törvényszék másodfokú tanácsa a napokban hagyta helyben az elsőfokú bíróság határozatát. Előbb az érintetteknek kellett postázni a végzést, azt követően lehetett nyilvánosságra hozni az immáron jogerős ítéletet.

A másodfokú bíróság a döntését gyakorlatilag azzal indokolja, hogy „az elbírálás időpontjában a gyanúsított fizikai, egészségi állapotából fakadóan a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés reális veszélye nem állt fenn". Az ügyészség ugyanakkor ezekre hivatkozva kezdeményezte (volna) az előzetes letartóztatást.

A felrobbant házról készült fotó nem először szerepel az újságban, az ügy súlya miatt megyeszerte beszédtéma a bősárkányi eset.
A felrobbant házról készült fotó nem először szerepel az újságban, az ügy súlya miatt megyeszerte beszédtéma a bősárkányi eset.


A fiatal férfi tehát szabadlábon gyógyulhat tovább. Az ellene folyó eljárások ettől még természetesen folytatódnak: a rendőrség korábbi tájékoztatásából tudjuk, hogy garázdaság (lövöldözés), testi sértés gyanúja és a mostanihoz hasonló, közveszélyokozás kísérlete gyanúja miatt már nyomoznak ellene. A mostani tehát a negyedik ügye.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Bottal jöttem Kapuvárra és anélkül mentem haza˝

Tovább olvasom