Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

83 milliós a keret

A megyei közoktatási közalapítványnak idén 83 millió forint áll rendelkezésére, hogy segítse a megye oktatási intézményeit. A támogatásokat különböző szakterületeken pályázatokkal érhetik el az intézmények.
A megyei önkormányzat közoktatási közalapítványa különböző pályázatok útján támogatja a megye oktatási intézményeit. A szervezetnek 83 millió forint áll rendelkezésére. A tavaszi lehetőségekről Hámori György kapuvári önkormányzati képviselő, az alapítvány jelenlegi elnöke számolt be a Kisalföldnek.

– Az alapítványt a soproni, a győri és a megyei önkormányzat tette – kezdte Hámori György. – Idén 83 millió forint áll rendelkezésünkre, hogy a megye közoktatási intézményeit támogassuk. Hét témakörben írunk ki pályázatot, ezek közül három már most megjelent, a maradék négy az őszi időszakban lesz elérhető.

A kiírás szerint az intézmények pályázhatnak a pedagógiai tevékenységhez kötődő szellemi termékek és szakmai tanácskozások finanszírozására, a könyvtári állomány gyarapítására, valamint a munkahelyi kockázatértékelési dokumentáció elkészítésének támogatására.

Hámori György elmondta: ebben az évben a pályázók munkáját segítik az interneten megtalálható adatlapok, melyek a pályázati feltételeket is tartalmazzák. Ezek a három alapító önkormányzat, valamint Kapuvár honlapján olvashatók. Itt tölthetők le például azok a dokumentumok is, amelyeken az intézmények nyilatkozhatnak arról, hogy nincs köztartozásuk és elszámolnivalójuk az alapítvány felé. Ez szintén újdonság, hiszen eddig mindenki egyedileg készítette el a nyilatkozatát, most azonban csupán a letöltött formanyomtatványt kell kitölteni.

– Az intézmények figyelmét szeretném felhívni arra, hogy a pályázati adatlapokat nagyon pontosan töltsék ki, hiszen számos formai hibával találkozunk az anyagok elbírálásakor – hívta fel a figyelmet az elnök.

– Természetesen igyekszünk körültekintően, humánusan eljárni és a korábbi években is gyakran szólítottuk fel hiánypótlásra a pályázókat. Szigorításokra viszont már csak az európai uniós csatlakozás és az integráció utáni előírások miatt is szükség van. A beadási határidők is eléggé szűkre szabottak, ezért kérjük ezek betartását is, hogy mielőbb hozzájuthassanak az elnyert összeghez.

Az alapítvány kuratóriuma egy-egy témakörben meghatározta az intézmények által elnyerhető összes támogatást. Így a szellemi termékekre és a szakmai tanácskozásokra összesen 6,5 millió forintot, a könyvtárak bővítésére 15 milliót, míg kockázatértékelésre 7 millió forintot szánnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A narkós az emberben lakik

„ Általános iskolásoknak adott el marihuánát Kapuváron egy iparis diák. A fiatalok… Tovább olvasom