Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Tudomány Győrben mindenkinek előadásai

A jUNIor Egyetem következő előadására 2011. február 9-én 14:30 órakor kerül sor a Széchenyi István Egyetem F előadójában.


A jUNIor Egyetem következő előadására 2011. február 9-én 14:30 órakor kerül sor a Széchenyi István Egyetem F előadójában.

Az előadás: Személy / autó / busz / megálló – A közforgalmú közlekedés szerepe a városok életében

Előadó:
Dr. Horváth Balázs okleveles közlekedésmérnök, tanszékvezető, egyetemi docens

Minden érdeklődőt szeretettel várunk. Az előadásra a regisztráció ezen a linken lehetséges.

Dr. Horváth Balázs
A Széchenyi István Egyetem docense, a Közlekedési Tanszék vezetője. Tagja a Városi Közlekedés című szaklap szerkesztőbizottságának. Doktori (PhD) fokozatát 2005-ben szerezte. Kutatási területe a közforgalmú közlekedés modellezése, tervezése, szervezése, illetve általában a közlekedési folyamatok modellezése. Magyarországon úttörő módon bevezette a számítógépes közlekedéstervezés és szimulációs témákat az Egyetem graduális képzésébe. Résztvevője volt több hazai és nemzetközi kutatási projektnek.Az előadás:
A közforgalmú közlekedés szerepe a városok életében

Az elmúlt évtizedek gazdasági fejlődésének és társadalmi változásainak
hatására egyre többen, egyre többet használják a személygépkocsijukat. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebben és egyre kevesebbet használják a közforgalmú közlekedést. E két folyamat eredményeként egyre több a torlódás, újabb és újabb parkolókat építünk, egyre kellemetlenebb az élet a városokban. Az előadás bemutatja e folyamatok hátterét, illetve nemzetközi példákat is felhasználva a megoldás lehetséges módjait.

Széchenyi Tudományos Est

A Széchenyi Tudományos Est rendezvénysorozat következő előadására 2011. február 9-én 17:30 órakor kerül sor a Széchenyi István Egyetem F előadójában.

Előadó:
Prof. Dr. Losoncz Miklós közgazdász, egyetemi tanár

Prof. Dr. Losoncz Miklós
A Széchenyi István Egyetem Jean Monnet professzora, dékánhelyettes, a Nemzetközi és Elméleti Gazdaságtan Tanszék vezetője. Kutatási területe a nemzetközi gazdaság, azon belül az Európai Unió működése és politikái, illetve az EU és Magyarország kapcsolatai. Több, mint 500 publikációja jelent meg, ebből 185 tudományos  közlemény.
1. előadás: Az Európai Unió előtti kihívások és a magyar elnökség

Az előadás először áttekinti a csoportos európai tanácsi elnökség fő vonásait a Lisszaboni Szerződés módosításai fényében. Ezt követően az EU előtti globális és az integrációt érintő kihívásokat elemzi, majd a magyar európai tanácsi elnökség napirendjére tűzött kérdéseket tekinti át. Ez utóbbi keretében elemzi azokat a tényezőket, amelyek szerepet játszanak az elnökség sikerességében, illetve kitér a főbb pozitív és negatív kockázati elemekre.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk. Az előadásra a regisztráció ezen a linken lehetséges.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha eljött a pillanat... Az Első lépésektől a Teljesség eléréséig

Vannak az életben kulcsfontosságú, megismételhetetlen pillanatok. Az esküvőnk napja szerelmünk… Tovább olvasom