Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Intelligens megoldások a családi vízkezelésben

Miért fontos minőségi vizet fogyasztanunk?
Az emberi test 90%-a víz. Nem mindegy, tehát hogy milyen vízből építjük fel szervezetünknek ezt a meghatározó részét. A tiszta víz alapfeltétele egészségünknek és jó közérzetünknek.

Ha alaposabban belegondolunk, mi mindenre használjuk, hamar megerősödik bennük a gondolat: a víz, az élet. Tudják ezt már a gyerekek is, hisz kedvenc meséjükben a fehér lovon érkező királyfi az élet vizével menti meg szerelmét.

A hétköznapokban pedig egyre több felelősen gondolkodó ember fordít megkülönböztetett figyelmet arra, hogy családja számára megfelelő minőségű, éltető vízről gondoskodjon.

Miért van szüksége színtiszta vízre?

Senkinek sem kell magyarázni, mennyi káros hatás éri manapság a kék bolygó legfőbb kincsét. Gondolta volna, hogy a világ szennyvizének csak kevesebb, mint 10%-át tisztítják? Köztudott, hogy a kommunális szennyvizek jelentős része tisztítatlanul jut vissza a felszíni vizekbe. Ennek ellenére biztosan Önt is megrengetik a rideg tények, amikor az interneten ilyen fenyegető adatokkal találkozik: A világ nagyvárosaiban keletkező szennyvíznek csak a 2 %-át tisztítják! Ez az érték Budapest esetében is csak 20 %! Az ivóvizet pedig többnyire ugyanazokból a vizekből állítják elő, amikbe korábban a szennyezettet vegyítették.

Mi a szerencsésebbek közé tartozunk. Magyarországon nyugodtan hagyatkozhatunk a vízművekre. Számukra az arzéntól a ciánkálin át az ösztrogénig, minden olyan anyagra, amelynek a vízben semmi keresnivalója nincs, határértéket határoztak meg. Ön 100%-ig biztos lehet benne, hogy ezeket a határértékeket mindig betartják.
Ha azonban nem akar megelégedni ezekkel a határértékekkel, esetleg a vízben jelenlévő magas mésztartalommal vagy a klór ízzel, akkor Önnek kell gondoskodnia családja számára a színtiszta vízről.

Miért jobb a házilag előállított minőségi víz?

Nincs jobb szomjúság ellen, mint egy korty kristálytiszta víz. Az embernek 2-3 liter folyadékra van szüksége élete minden napján. Az orvosok inkább a kevés ásványi anyag tartalmú, vagy a teljesen ásványi anyag mentes vizet ajánlják. Az ok egyszerű. Csak az olyan víz képes a szervezetet megszabadítani a káros anyagoktól, ami nincs telítve maga is különböző ásványi anyagokkal. Nem mindegy hát, hogy milyen vizet iszunk és mit adunk inni gyermekeinknek.

Ha fizikai munkát végez vagy sportol, teste az izzadás következtében folyadékot veszít. Különösen ügyelnie kell hát, hogy ezt megfelelő mennyiségű és minőségű vízzel pótolja. Ezért a víznek nem csak kiváló szomjoltónak kell lennie, de gondoskodnia kell szervezetünk salaktalanításáról is. Így járul hozzá a gyors regenerálódáshoz és a kellemes közérzethez.

Az otthonában előállított színtiszta víz megbízhatóságán túl jelentősen kevesebbe is kerül Önnek, mint például egy palack ásványvíz. A vizes palackok cipelése helyett inkább dőljön hátra és próbálja ki, hogy kedvenc teája, kávéja milyen finom is tud lenni. A napi szertartásként fogyasztott kávé vagy tea élvezetét többé nem zavarja a felszínén lebegő keserű, zavaros "film" szerű anyag. Az otthon készített vízből csodálatos aromájú, kellemes italokat, kristálytiszta jégkockákat készíthet. Segítségével sokkal finomabb ételeket főzhet és a bébiételek elkészítéséhez is bátran felhasználhatja.

Használható a vasalás megkönnyítéséhez, akvárium feltöltéséhez vagy a szoba párásítására. Kiválóan alkalmas kozmetikai célokra. Nem csak bőrünkhöz gyengéd, de még a szobanövények is jobban fejlődnek tőle. Biztos lehet abban, hogy a minőségi különbséget egész családja és környezete élvezni fogja.

Hogyan készül a tökéletes víz?

A színtiszta víz előállításának trükkje nem újdonság. A neve: fordított ozmózis.

Az eljárás során a vezetékes vizet egy egészen különleges membránon szivattyúzzák át, amelynek pórusai olyan aprók, hogy csak a vízmolekulákat (H2O) eresztik át. Minden ennél nagyobb molekulát visszatartanak. Mindegy, hogy kadmium, peszticidek, szulfátok, hormonok, vírusok vagy baktériumok - a membránon nem jutnak át. Az eredmény olyan nagytisztaságú és jóízű víz, amilyet már csak nagyon kevés forrás tud nyújtani.

Ezzel a környezetkímélő megoldással az otthonunkban előállítható kristálytiszta víz ma már a családok, háztartások számára is elérhetővé vált. Egy kis odafigyeléssel gondoskodhatunk szeretteink egészségének megőrzéséről és érezhetően kellemesebbé tehetjük mindennapjainkat.
Aki ezt kipróbálta, más vizet már nem szeretne inni.

www.lagyviz.hu

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyári diákmunka - hiszen ha nyár, akkor Fürge Diák!

A nyári szünet beköszöntével, a vizsgaidőszakon túl, a nyári vagy akár év közbeni munkavállaláshoz… Tovább olvasom