Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Győri Szívakadémia október 11-én

Stresszmentes életmód, kiegyensúlyozott táplálkozás, valamint rendszeres testmozgás – ezekkel a szavakkal írhatjuk le leginkább azt, hogy mire is van szükség szívünk egészségének megőrzéséhez.

Stresszmentes életmód, kiegyensúlyozott táplálkozás, valamint rendszeres testmozgás – ezekkel a szavakkal írhatjuk le leginkább azt, hogy mire is van szükség szívünk egészségének megőrzéséhez. A szavakat azonban legtöbbünknél nem követik tettek, így a szavak csupán kimondott szavak maradnak. Éppen emiatt több neves dietetikus, orvos és edző vállalkozott arra, hogy tettekre sarkallja az embereket, és megtanítsa őket azokra az alapvető módszerekre, amivel tehetünk szívük egészségéért. Ennek jegyében indul útjára a Flora Szívakadémia eseménysorozat négy nagyvárosban, közöttük Győrben, ahová október 11-én érkezik meg a Szívakadémia a Bartók Béla Művelődésiházba. Az előadók között lesz Müller Péter, a tiszteletvendég pedig Markó Iván, aki saját élményeiről mesél a témában. A Flora Szívakadémia hallgatói három témakörben szerezhetnek új ismereteket: stresszkezelés, testmozgás és szívbarát táplálkozás.A Flora márka már évek óta elkötelezett támogatója a szívegészség ügyének. Idén ősszel ezért a márka egy hosszú távú programot, a Flora Szívakadémiát indítja útjára, amely gyakorlati tudnivalókkal, mindennapi használatra alkalmas tippekkel szolgál majd.

Az eseménysorozat három fő témakört ölel fel: stresszkezelés, rendszeres testmozgás és szívbarát táplálkozás. A szívegészségnek ugyanis ez a három fő alappillére. Az órákat neves előadók tartják, Győrben például Müller Péter beszél majd a stresszről és arról, hogy milyen módon befolyásolhatjuk gondolatainkat egy boldogabb, stresszmentesebb élet érdekében. Minden rendezvényen részt vesz egy-egy országszerte ismert személyiség is, aki saját, témába vágó tapasztalatait osztja majd meg a hallgatósággal. Debrecenben Kállai Bori, a városban közkedvelt művésznő lesz a rendezvény tiszteletvendége, Győrben pedig Markó Iván balettművész mesél majd saját életéről. A győri szívakadémia déelőtt 10 órától kezdődik.

Az egész napos rendezvényekre egy jelképes összegért, 990 forintért lehet belépőt váltani. A hallgatók ezen összeggel is a szívegészség ügyét támogatják, ugyanis a Flora a belépőjegyek árából befolyó összeget minden egyes helyszínen, az adott városnak ajánlja fel jótékony célra. A szervezők remélik, hogy ez az összeg is segíti majd a helyi közösséget abban, hogy többet tegyenek a szívük egészségéért. A felajánlás pontos célját mind a négy városban a polgármesteri hivatalokkal közösen választják ki, hiszen a helyben lakók látják a leginkább, hogy milyen szívegészséggel kapcsolatos területeket érdemes anyagilag támogatni.

FLORA SZÍVAKADÉMIA PROGRAM

Helyszín:
Győr, Bartók Béla Művelődés Központ 
Időpont: 2008. október 11.

Neves előadók előadásai három témakörben: stresszkezelés, egészséges táplálkozás és rendszeres mozgás
 
8:30-10:00
Érkezés és regisztráció. Fakultatív programok: közös reggeli, könnyű reggeli torna, közös relaxáció. Masszázs, horoszkópkészítés
 
10:00

KEZDÉS
 
10:00-10:30
Kreisz Andrea: A szívbarát táplálkozás alapjai
 
10:30-11:00
BESZÉLGETÉS MARKÓ IVÁNNAL, SZÍVEGÉSZSÉG TÉMAKÖRÉBEN
 
11:00-11:30

Dr. Kunsay Gyula: Stresszkezelés a mindennapokban
 
11:30-12:00
Dr. Németh József: Kis lépések a természet felé
 
12:00-13:00
EBÉDSZÜNET
 
13:00-13:10
Győr városának adomány átadása
 
13:10-14:30
MÜLLER PÉTER ELŐADÁSA
 
14:30-15:00

Lanczkor Tamás: Könnyű, otthon végezhető pilates gyakorlatok
 
15:00-15:30
C. Molnár Emma – dr. Horváth Mónika: A nő ezer arca
 
15:30-16:00
Hartmann Ferenc: A helyes légzés technikája
 
16:00-16:30
Kötetlen beszélgetés Kreisz Andreával
 
16:30-16:45
15 perc közös nevetés
 
18:00
PROGRAM VÉGE
 

Bővebb információ: www.flora.hu

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárult a kisalfold.hu fotópályázata!

Fotópályázat - A kisalfold.hu és a Vasárnapi Kisalföld hetedik nyári fotópályázatára rengeteg kép… Tovább olvasom