Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Ezüstben az erő - Párizs után Komáromban az EXPÓ - itt a helye Önnek is!

Dél-Komárom. Jövőbe mutató, újszerű rendezvény helyszíne lesz 2018. április 20-21-én a dél-komáromi monostori erőd: mintegy 125 szlovákiai és magyarországi, ezüstgazdaságban érdekelt vállalkozó, szervezet mutatkozik be a nagyközönségnek. Ehhez hasonló tematikájú expót eddig csak Párizsban rendeztek, 2017 novemberében.

Köztudott tény, hogy a népesség öregedése visszafordíthatatlan. A Szociális Biztosító 2017. márciusi adatai szerint Szlovákiában közel 1,4 millió nyugdíjas kapott járadékot, s ez a szám a jövőben tovább emelkedik. Az öregedő társadalom negatív gazdasági következményeinek – például a nyugdíjrendszer fenntarthatatlansága, a fiatal munkaerő számának csökkenése – hangsúlyozása mellett jóval kevesebb figyelem irányul az egyre idősebb népesség fogyasztói magatartásának, vásárlóerejének módosulására. Ezen próbál változtatni az „Ezüstgazdaság" (Silver economy SKHU/1601//4.1/164) pályázat, mely az Interreg V–A Szlovákia–Magyarország Együttműködési Program keretében valósul meg négy partner – a Rába–Duna–Vág Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás, a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, valamint a Komáromi és a Szenc–Bazini
Regionális Fejlesztési Ügynökség – bevonásával.

De mit is értünk ezüstgazdaság alatt? Az ezüstgazdaság piacát az 50 év feletti korosztályhoz tartozó fogyasztók, alkalmazottak vagy munkaadók alkotják. Ez a társadalmi réteg a gyártók számára új termékek és szolgáltatások óriási lehetőségét jelenti az élet számos területén: például a pénzügyi és a biztosítási szektorban, a kommunikációs technológiák, az idegenforgalom és turizmus, az ingatlanpiac, a gépjármű-, az építő-, az elektrotechnikai, az élelmiszer-, a mezőgazdasági, a szórakoztató- és az egészségügyi ipar, valamint az oktatás terén. A monostori erődben megrendezendő kiállítás és vásár főként az 50 év felettiek igényeire alapoz: ez a korosztály hatalmas vásárlóerőt jelent, hiszen gyerekeiket már felnevelték, iskoláztatták, lakás- és autóhitelük nagy részét kifizették, így most már saját vágyaik kielégítésére koncentrálhatnak. Leginkább ebből a korosztályból kerülnek ki az egészséges életmód követői; sokkal többet utaznak, kirándulnak; éttermeket keresnek fel. Nagyobb összeget költenek egészséges élelmiszerekre és egészségügyi termékekre, számítás- és biztonságtechnikára, wellness- és szépségipari szolgáltatásokra.

Mindezen területeken tevékenykedő, termékeket/szolgáltatásokat nyújtó kiállítókkal találkozhatnak az expó látogatói, akiket a két nap során színes kulturális, gasztronómiai és gyerekprogramok, előadások, torna- és divatbemutatók is várnak. Tehát nemcsak az 50+ generáció tagjai, hanem gyerekeik, unokáik számára is remek családi nap lehet a páratlan monostori erőd falai közt megrendezett kiállítás és vásár, amelyen ingyenes a részvétel.

A cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

(X)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent Anna Sziget tengernyi kényelemmel

Szent Anna Sziget tengernyi kényelemmel
Győr legdinamikusabban fejlődő városrészében épít 107 lakásos társasházat a C. T. & Partner. A Szent… Tovább olvasom