Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Autoliv Kft. az év befektetője

 
Az idei év első negyedévében az Autoliv Kft. sikersorozatának lehetünk tanúi. Februárban 1,5 milliárd forint egyedi kormánydöntésen alapuló támogatásról tettek ünnepélyes bejelentést a budapesti Külügyminisztériumban. Egy hónappal később, március 19-én, csütörtökön a Pesti Vigadó megrendezett Befektetői Gálán a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) nyolc vállalatot - köztük az Autoliv Kft.-t -, díjazott, amelyek tavalyi beruházási döntéseikkel és elkötelezett magyarországi tevékenységükkel kiemelten járulnak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez.

Az Autoliv Kft., az év legtöbb munkahelyet teremtő vállalata díjat nyerte el, melyet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Ésik Róbert, a HIPA elnöke adott át Frank Kohrs, az Autoliv európai biztonságiöv-gyártásért felelős alelnökének. Az illusztris gálán részt vett még Razvan Tanase az Autoliv Kft. gyárigazgatója és Radó Krisztina pénzügyi vezető is.

Az év legtöbb munkahelyet teremtő vállalata díj átadó ünnepségén Frank Kohrs, az Autoliv európai biztonságiöv-gyártásért felelős alelnöke, Razvan Tanase gyárigazgató és Radó Krisztina pénzügyi vezető
Az év legtöbb munkahelyet teremtő vállalata díj átadó ünnepségén Frank Kohrs, az Autoliv európai biztonságiöv-gyártásért felelős alelnöke, Razvan Tanase gyárigazgató és Radó Krisztina pénzügyi vezetőFrank Kohrs a beszédében kiemelte, az elért siker és elismerés elsősorban az Autoliv Kft.-nél dolgozók példás munkájának köszönhető. Az életmentő biztonsági öveket gyártó cég alkalmazottai naponta bizonyítják rátermettségüket és kitartásukat, elhivatottságukat.

Az alelnök a sopronkövesdi gyár bővítése és fejlesztése mellett teljes elkötelezettséget érez. Úgy gondolja, a jövőbeni több száz munkahely megteremtésének lehetősége az Autoliv Kft.-t azon vállalatok sorába emeli, amelyek a magyar „nemzetgazdaság lelkét" alkotják.

Frank Kohrs külön köszönetet mondott Szíjjártó Péternek és Ésik Róbertnek az egyedi kormányzati döntésen alapuló támogatásért, mely nagyban elősegíti a sopronkövesdi vállalat fejlesztését.

Szijjártó Péter a magyar külpolitika és külgazdasági stratégia legfontosabb céljának nevezte, hogy Magyarországon az ipar hozzájárulása legyen a legmagasabb a nemzetgazdasági teljesítményhez. Jelezte: ezeknek a céloknak az elérése lehetetlen volna a díjazott 8 külföldi vállalat nélkül. Az ország iránt elkötelezett vállalatok hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország 2014-ben tartós növekedési pályára lépett.

A miniszter elmondta, hogy tavaly - 2013-hoz hasonlóan - az autóipar volt a magyar gazdaság zászlóshajója. Ma már a teljes magyar termékexport mintegy egynegyedét az autóipar hozza. Ez azt jelenti, hogy több mint 20 milliárd eurónyi bevétele származott az exportból a magyar autóiparnak. Az autóipar a múlt évben Magyarországon valamivel több mint 132 ezer embert foglalkoztatott, ami 16 százalékos növekedést jelent egy év alatt. Ezért - mint mondta-, nem véletlen, hogy a nyolc díjazottból négy az autóiparban tevékenykedő cég.

Ésik Róbert, a HIPA elnöke elmondta, a Nemzeti Befektetési Ügynökség 2014-ben 60 sikeres projektet zárt le, amelynek összértéke 1,66 milliárd euró volt. Ezek a befektetések mintegy 11 ezer új munkahelyet hoztak létre az országban. Az adatok értékét az elnök szerint tovább növeli az a tény, hogy Magyarország a befektetők vonzása tekintetében jobban teljesített Szlovákiánál és Lengyelországnál is. Ez az összehasonlítás azért fontos - mondta -, mert a befektetők általában régiót választanak először.

A Befektetői Gáláról szóló teljes körű információ megtalálható itt >>.


 

 

  

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos betegségben szenvedek! Most mitévő legyek?

Amikor komolyan megbetegszünk és szembesülünk a cseppet sem reményt keltő diagnózissal, általában… Tovább olvasom