Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Út Mosonszolnok és Albertkázmérpuszta között - Ilyen nincs 2.: gödrök helyett a jelzőtáblák tűntek el

A Mosonszolnokot Albertkázmérpusztával összekötő úton a kátyúzási munkák után a gödrök és az azokat jelző táblák tartóállványai maradtak. Talány, hogy a közútkezelő szállította-e el a táblákat vagy esetleg ellopták azokat.
Többször beszámoltunk már a két települést összekötő út kritikán aluli állapotáról. Nemrégiben kátyúztak is az adott szakaszon. Ám a javítási munkák után továbbra is – immár több helyütt a kimart – gödrök tátonganak a hiányos útburkolaton.

Ezt tetézi, hogy a gödröket jelző közúti táblák eltűntek, több helyen csupán a táblát tartó "állvány" maradt utánuk. Ez még balesetveszélyes is, hiszen a sofőrök az utolsó pillanatban veszik észre azokat. Másutt az úton veszteglő tartóhoz tartozó táblát a szántóföldön találtuk.

Kerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályát, hogy megtudjuk, a táblákat ők szállították-e el, vagy esetleg ellopták őket, ám lapzártánkig nem érkezett válasz.
 Az egyik gödröt jelző tábla a szántóföldön hever. Valamelyik autós hajíthatta ide.Az albertkázmérpusztai születésű Dömös László hetente közlekedik a szinte járhatatlan úton. Rendkívül bosszantja az út állapota. A nyugdíjas férfi megosztotta tapasztalatait a Kisalfölddel.

– A foltozások csupán ideig-óráig jelentenek megoldást, sok helyen rendkívül keskeny az út, ha jön szembe autó, a sofőröknek le kell húzódniuk. Az útszéleken dísztárcsák hevernek – részletezte Dömös László. Hozzátette, a mély kátyúkat esőben, valamint éjszaka nem lehet látni, így többek autójának kereke vagy éppen a futóműve bánja a közlekedést. A férfi  számtalan panaszt hall az ausztriai oldalról is: – Az osztrákok is panaszkodnak, sokan kerülnek Hegyeshalom felé, vagy inkább el sem indulnak Mosonmagyaróvárra.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máriakálnok - már most kellett a nagyobb óvoda

Népességrobbanást hozhat a több száz új építési telek. Tovább olvasom