Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Tragédia Levélen: három csíkszeredai fiú elindult fürödni, de csak egyikük ért partot - fotó

Két csíkszeredai fiatal veszett oda a levéli horgásztóban pénteken. A két fiú italozás után éjszaka ment fürdőzni a tóra. Harmadik társuk sem tudta erről lebeszélni őket, pedig úszni sem tudtak.

Szombat, 7.49


Tűzoltók, polgárőrök, helyi civilek és búvárok is kutattak a két eltűnt fiatalember után tegnap a levéli horgásztóban. Csak a fiatalok ruhái, iratai árválkodtak a parton.

A Kisalföld úgy tudja, hogy még az éjszaka, egy kiadós italozás után hárman indultak fürödni. Közülük csak egyikük ért partot. Mivel nem találta társait, kétségbeesetten hívott segítséget.

A fiú megtörten, a parton ülve várta a fejleményeket, miközben a társait a tóban keresték a szakemberek. A harmadik fiatalember a helyszínen nyilatkozott is a Kisalföldnek.

Váta Csaba, a harmadik fiatal mint mondta: egy hónapja Erdélyből, Csíkszeredából jött ide barátaival munkát vállalni. Az egyik dunakiliti alkatrész-összeszerelő üzemben dolgoztak és Levélen munkásszállón laktak.

Csütörtök este közösen mentek el italozni. A fiatalember állítása szerint társai sűrűn emelgették a poharat. Már éjszaka, hajnali egy óra körül úgy határoztak, elmennek úszni a közeli horgásztóra.

Váta Csaba hangsúlyozta: ő próbálta lebeszélni erről barátait. Egyrészt mivel ittasak voltak, másrészt pedig rajta kívül a többiek nem tudtak úszni. Sajnos nem hallgattak a szavára.

A fiatalember úszott egyet a tóban. A szemközti parton jött ki a vízből, majd gyalog indult vissza társaihoz, ekkor azonban már nem találta ott két barátját. A fiataloknak csupán a ruhái és iratai hevertek a fűben. Keresni kezdte őket, de nem találta.

Arra is gondolt, hogy talán egy másik barátjukhoz mentek el éjszakára, mivel erre már korábban is volt példa. Ekkor még nem is gondolt semmi rosszra, ám reggel a másik barátnál sem találta őket. Ezután kért segítséget, s ekkor kezdődött meg a fiatalok felkutatása is.

A helyi polgárőrök, civilek, tűzoltók és a Deepex búvárai közel egy órán át keresték a 20 és 21 éves fiúkat. Végül a part mellett, nem messze attól a helytől, ahol a ruháikat hátrahagyták, találták meg a holttestüket.

A rendőrség a két haláleset kapcsán érdeklődésünkre az idegenkezűséget kizárta. Közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják a kettős tragédia körülményeit.

15.45 - Egy 20 és egy 21 éves erdélyi fiatal fulladt a levéli horgásztóba pénteken. Úgy tudjuk, a fiatalok italozást követően éjszaka mentek fürdőzni.

Búvárok, polgárőrök, tűzoltók keresték a tóban a fiatalokat. Egy óra keresés után találták meg a holttestüket nem messze onnan, ahol a vízbe mentek.

A rendőrség az idegenkezűséget kizárta, közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják az eset körülményeit.

15.40 - Két holttestet emeltek ki a levéli horgásztóból a tűzoltók.

Úgy tudjuk a két ember még csütörtökön tűnt el. A búvárok találták meg a holttestüket a vízben, a ruháik a parton voltak.

Két holtestet emeltek ki a tóból
Két holtestet emeltek ki a tóból


Korábban - Súlyos tragédia történt pénteken délután Levélen. Úgy tudjuk, két huszonéves fiatal fulladt a helyi horgásztóba.

A rendőrség értesítette a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat. Az ő búváraik és a Deepex Búváripari cég munkatársaival közösen vizsgálták át a tavat.

Információnk szerint egy órás keresés után találták meg a két holttestet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hivatalos a lemondás

Tovább olvasom