Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Toroczkaiék ellenőrzésbe futottak

Rajka - Vegzálásnak érzi Toroczkai László a héten Rajkán tett látogatásakor tapasztalt közúti ellenőrzést és a rendőrök megszokottnál nagyobb létszámát. A rendőrség hangsúlyozza: szokásos fokozott ellenőrzést tartottak.

Több internetes fórumon is beszámol Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke szerdai, Rajkán tett látogatásáról. Amint leírja, húsz barátjával együtt a Rajkán élő szlovák ingatlanforgalmazót, Igor Heribant keresték. „Öt fekete autóval mentünk, fekete gyászszalaggal díszített koszorút és halotti mécsest vittünk ajándékba a Béke utca betelepülőinek" – írja Toroczkai László. Az elnök beszámolójában kifogásolta, hogy a környéken a szokásosnál több rendőrrel találkoztak.

Rajka határánál meg is állították őket. Toroczkai szerint vegzálták őket a rendőrök, majd egyiküket előállították, mert nem találták rendben a papírjait. Beszámol továbbá arról, hogy ezt követően felkeresték Heriban házát, ám nem találkoztak az ingatlanossal, majd elhelyezték a gyászkoszorút az egyik szlovákok lakta házon a Béke utcában.

Nem konkrét személyek ellen irányuló, hanem a határtérségben gyakori komplex – közlekedési, közbiztonsági és idegenrendészeti – ellenőrzést tartott a rendőrség abban az időszakban Rajkánál – mondta el lapunk érdeklődésére Csokán Csaba alezredes, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetője. Amennyiben az illetékességi területen a különböző közlekedési, közbiztonsági, bűnügyi vagy idegenrendészeti adatok, elemzések azt mutatják, hogy erre szükség van, akkor a kapitányságvezetőnek módjában áll fokozott ellenőrzéseket elrendelni. A közelgő ünnepekre, illetve a megváltozott időjárás- és útviszonyokra tekintettel zajlottak az elmúlt napokban is ilyen akciók, egyebek mellett Rajka térségében is.

Ilyenkor több helyen állítanak fel ellenőrző-áteresztő pontokat.
 Az ellenőrzések nem csupán az okmányokra terjednek ki, hanem adott esetben a gépjárművek átvizsgálására is. Ennek eredménye többek közt az illegális migráció magas arányú felderítése. A szerdai akció során valóban történt előállítás is, mivel az illető nem tudta hitelt érdemlően bizonyítani személyazonosságát, ám rajta kívül e napon másokat is előállítottak. Az alezredes hozzátette: ezen a napon is, mint ahogy gyakorta előfordul, személyesen is részt vett az ellenőrzést végző állomány eligazításán. Csokán Csaba hangsúlyozta: fokozott ellenőrzések korábban is voltak és továbbra is lesznek.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Elmo 2008. november 27. 00:11
  „Erről beszélek!Ezt amugy melyik könyvböl másoltad?”
 • 31. joco 2008. november 26. 15:39
  „Elmo 2008.11.26. 14:01 :tudod az ismétlés a tudás anyja :
  ezt olvasd ujbol el:
  joco 2008.11.25. 06:25
  "Az egyes neonáci mozgalmak konkrét céljai eltérőek lehetnek, ám ideológiájuk gyakori elemei közé tartoznak az Adolf Hitler iránti elkötelezettség, a Harmadik Birodalom jelképeinek használata, és antiszemitizmus, rasszizmus, xenofóbia, sovinizmus, militarizmus és homofóbia.

  Néhány csoport illetve tag nyíltan vállalja a náci vagy nemzetiszocialista jelzőt, ám mások kerülik ezeket tartva a társadalmi megbélyegzéstől, vagy a jogi következményektől."
  .Hát ennyit a torocckkkayy és a senkyyházyy stb személyekröl és a nyiltan neonáci elveket hirdetöö szennyhonlapokról.”
 • 30. Elmo 2008. november 26. 14:01
  „Igazából pici Jocó teljesen mindegy ki mit ir ide,te állandoan csak nácizól......
  Igaz csak ezt a szót ismered ,és ennek szinonimáit.
  Azt sem tudod igazáól miről,és kiről beszélsz csak okosnak akarsz tünni baromarcukám.
  Puszi”
 • 29. joco 2008. november 26. 06:39
  „ELMO-CSKA MÁR MEGINT ELFOGYOTT AZ ÉRVED? tudod amit irtam a 27-ben az a náci szo értelmezése”
 • 28. Elmo 2008. november 25. 12:39
  „Kár,hogy nincs már Lipótmező!Téged tárt karokkal várnának!”
 • 27. joco 2008. november 25. 06:25
  „"Az egyes neonáci mozgalmak konkrét céljai eltérőek lehetnek, ám ideológiájuk gyakori elemei közé tartoznak az Adolf Hitler iránti elkötelezettség, a Harmadik Birodalom jelképeinek használata, és antiszemitizmus, rasszizmus, xenofóbia, sovinizmus, militarizmus és homofóbia.

  Néhány csoport illetve tag nyíltan vállalja a náci vagy nemzetiszocialista jelzőt, ám mások kerülik ezeket tartva a társadalmi megbélyegzéstől, vagy a jogi következményektől."
  .Hát ennyit a torocckkkayy és a senkyyházyy stb személyekröl és a nyiltan neonáci elveket hirdetöö szennyhonlapokról.”
 • 26. egy_rajkai_lakos 2008. november 24. 16:07
  „Nem hiszem hogy most kellene elkezdeni szövetkezni az ingatlanirodák ellen.
  Ez a jelenség már folyik egy ideje, hogy szlovákok itt vesznek házat. Heriban Igor pl már 4 éve itt lakik.
  Eddig ez senkinek nem volt probléma?

  Nem szándékom az uszítás, de miért pont a legkisebb ingatlanosrá szálltak rá! Akinek még egy komoly irodája sincs, és az egész ingatlanbizniszt a szabadidejében teszi.
  Az őt ért vádakat részemről koholmánynak tartom.

  Gondolom a dunaszerdahelyi események miatt bizonyos emberekben felerősödtek a magyar érzelmek, és úgy gondolták, hogy így torolják meg, ami kint történt. Aminek nem látom értelmét.

  Mit akarnak ezzel az egésszel elérni? Hogy az összes szlovák és más nemzetiségű menjen el a faluból? (nevetséges utópia). Ezt már nem lehet visszafordítani. Bevallom jó pár éve, mikor az volt havonta a program, hogy kimentünk csehszlovákiába vásárolni (prior és társai), senki nem sejtette, hogy egyszer az lesz, hogy ők jönnek át ide lakni. Ez a folyamat megállíthatatlan, sem a kuruc.info, sem Toroczkai, sem semmilyen más szervezet nem tud ellene tenni semmit sem.

  Toroczkaiék ha már itt jártak a nagy magyar öntudattal, miért nem ugrottak ki Pozsonyba (15 perc) vagy Dunaszerdahelyre (40 perc) és hallatták hangjukat? Hogy micsoda felháborító ami történt Dunaszerdahelyen a focimeccsen (ahol mellesleg a játékosok talán 5% magyar, bocs, ha rossz az infóm)?? Gondolom azért, mert az ottani rendőrség kicsit másképpen lépett volna fel ellenük. Nem csak a szemükbe világítottak volna reflektorral.

  De megérthetnék, hogy ez nem kell sem a külföldi magyaroknak, sem az ittenieknek.

  Fő kérésem: Örülnék, ha valaki megosztaná velünk, ha Toroczkaiék Heribant látogatták meg, akkor miért a szomszédja házához tették a koszorút és a mécsest? Ezen az egyen nem bírok napirendre térni. Gondolom vannak még így ezzel páran.

  Köszönöm, hogy végigolvastátok!”
 • 25. kurucp 2008. november 24. 15:16
  „pedig elmentek mellette, azszásszázalék. Csak biztos a Toroczkai László azt hiszi ez valami nagyblöki, osztán nemmer. Mert igazán ez az az ember, aki itt a galacsint keveri.”
 • 24. foobar 2008. november 24. 14:47
  „23. A kérdés jogos

  gy.k.(irónikusan)

  Ez a kis szerény bungalló mindenkinek elkerülte a figyelmét. Biztosan azért mert egy eldugott kis helyen fekszik.

  De jobb összefogni egy sokkal jelentéktelenebb ember ellen igaz?”
 • 23. kurucp 2008. november 24. 13:38
  „A következőket nem látogatjátok meg?
  http://www.remax.hu/OfficeProfile.aspx?OfficeID=43043”
 • 22. foobar 2008. november 24. 12:19
  „Hamár gyorshajtók, akkor inkább a közútkezelőket támogassuk, vagy a rendőrség közlekedés rendészeti osztályát.
  Úgy gondolom Toroczkai és bandája nem rendelkezik olyan eszközökkel, hogy effajta ügyekben rendet tudjon tenni.
  Bár pénzze lenne rá, hogy néhány trafipax-al támogassa a községet, vagy fekvőrendőrrel. Ez nagy segítség lenne. De az, hogy 20 tarkopasz fiatalemberrel, 5 fekete autóval megjelenik a faluban.... és diplomatikusan ajándéknak szán egy koszorút és halotti mécsest...
  Azon még mostanáig röhögök, hogy 21-en voltak annyira balf*szok, hogy még a házat sem találták meg. :D :D :D

  És a mélyen tisztelt V.Z. aki a kuruc.info-ra a cikket írta. Nem rohant oda ki segget nyalni, és buzgón mutogatni, hogy látogatásuk alanya nem is ott lakik?

  Vagy egy másik lehetőség - mivel a fejükbe nem látok bele -, hogy szánt szándékkal a másik házhoz mentek, de én azt nem értem, hogy ez a verzió mire volt jó. Ha jutok valamire mindenképpen megírom.

  Arra kérdésre valamelyik "nagymagyar" tud nekem válaszolni, hogy mi alapján jöttek ki? (Besúgó, fórum, telefon, akármi)
  Nem hiszem, hogy takonyorrú V.Z. borzolta volna fel ennyire a kedélyeket. Túl porbafingó ahhoz.
  Vagy Toroczkai Úr ennyire egyszerű, hogy egy ilyen cikk miatt jön ide? (Ráadásul potyára)”
 • 21. agihk 2008. november 24. 09:23
  „ELMOka, mi a gondod??? Kit kellene nekem védeni? Fejtsd már ki bővebben, plíííz.
  Egyet azért itt tisztázzunk le. Én 8 éve jöttem ide, még (szerencsére) JÓVAL az aglomeráció előtt. Nem is igen zavartuk meg a helyi kedélyeket, nem védek senkit, de nem is állok ki egyesek mellett, akik cselekedeteikkel ártanak a békés együttélésnek, legyen az akár szlovák, magyar, osztrák, vagy éppenséggel horvát. Mindenki feleljen a saját faszságaiért, ellenpropagandájáért, és képzeld el, hogy valahol igazat adok annak aki így kiáll a magyarságért, mind ez a T. úr (az már más tészta, hogy ez egy kicsit így durva volt, de mint ahogy mondotta a viccben a kocsmáros...igysserossz).
  A rendőri ellenőrzésről meg annyit, hogy akkor szerdán ott voltak a countrin utca-duna utca sarkánál /azt inkább nem irom hogy előttem/ és igazoltattak is. ÉN MEG MÉG ARRA IS HAJLANDÓ VAGYOK HOGY KÁVÉT VISZEK KI NEKIK-támogatom őket, mert igenis féltem a gyerekemet ettől a sok ütődött golfozótól, meg súmahertól.”
 • 20. foobar 2008. november 24. 06:25
  „18.

  "Ha én tennék valamit csak röhögnének"
  Így is röhögünk.

  "vagy csak előállitanának rasszizmusért mint pl a firkálókat."
  Ők csak heccből firkáltak nedebár?

  "Abból nekem semmiféle hasznom nincs ha végre kicsit meghuzzák magukat."
  Nekünk viszont annál több lenne, ha nem sugároznád itt a negatív hullámaidat

  "Én csak örülök,hogy ilye ember is van,aki más helyett"üt" vissza nekik."
  Ez szilárd jellemre vall.

  "Inkább tünj el!:)"
  Örülök, hogy eszedbe jutott az ötlet, kezdheted is”
 • 19. joco 2008. november 24. 05:54
  „kisVadföld: tudod én azt irtam hogy szélsöjobbos ja és szennylap.Tudom Neked és nekem is a nácik jutnak erröl egyböl eszünkbe, nem véletlenül, de nem irtam nácit.különben a náci szo "eredetiben" a nacionalista jelzö rövidétése is volt és lehet most is. Érted? ja és most akkor tényleg az a toroczkayyyy fn.(fedőnevü)csendör ivadék kit is akrt megkoszruzni.?”
 • 18. Elmo 2008. november 23. 21:03
  „17!
  Te szerencsétlen!Ha én tennék valamit csak röhögnének,vagy csak előállitanának rasszizmusért mint pl a firkálókat.Ha egy ilyen kaliberü ember teszi annak hire megy.Én ugy látom nem kell itt senkit uszitani,teszi a dolgát anélkül is.Kiváncsi lennék te hogy lapulnál ha szembe kerülnél velük.....
  Milyen gesztenyét ????Abból nekem semmiféle hasznom nincs ha végre kicsit meghuzzák magukat.
  Én csak örülök,hogy ilye ember is van,aki más helyett"üt" vissza nekik.
  Az ilyenek mint te,pancserka agik,meg eimo,akik elmondásuk szerint inkább őket védnék ,most bizonyithattak volna.Szóval hol is vagytok????Ki is lapul?
  Inkább tünj el!:)”
 • 17. foobar 2008. november 23. 20:13
  „12.

  "Itt volt az ideje,hogy valaki végre felálljon."

  Ezaz, uszítsd a másikat, te meg lapulj a háttérben! Nehogy tegyél valamit is az ügyed érdekében. Várd meg míg kikaparja neked a gesztenyét.”
 • 16. foobar 2008. november 23. 19:53
  „A Roma problémával foglalkoznának ennyit....”
 • 15. foobar 2008. november 23. 19:53
  „Engem fokozottan ellenőriztek, nem is volt rendben a biztosításom :D
  mindegy, megúsztam, tovaeresztettek
  Ez történt bezenye falván. Mikor Rajkára értem láttam a kútnál 20 gatyájából is kiforgatott skinheadet, röhögtem is rajtuk.

  7-es hozzászólásra reagálva:
  Igazad van! Köszönjük nem kérünk efajta segítséget

  13-as hosszászólásra reagálva:
  Ezeket az információkat én is alá tudom támasztani

  Arra azért tényleg kiváncsi vagyok Torci honnan kapja az infót, mert rajkát nem Heriban árusítja ki, hanem Russzó Ruso Russo (tudja a bánat, hogy hogy írja a nevét) és kedves mélyen tisztelt Babanéni.

  Ekkor baklövést egy ilyen hírű ember hogy tud elkövetni?
  Rossz házhoz teszik le a koszorút??? hát ez LoL
  Ismét nem hazudtolták meg magukat fajbunkó honfitársaink”
 • 14. Enemy 2008. november 23. 06:30
  „1:Háááát a "kirándulás" szerintem nem volt gond!
  "Sörözni jöttünk" beszóláson röhögtem 10 percig:D

  2:Ha a rendőrség ennyire ellenőrzött akkor biztosan találkozott KŐDLÁMPÁVAL,ALACSONYAN REPÜLŐ "BA" "testvérekkel".
  Nem pár embert kísérgessen a kormány.Oda mennek ahová akarnak!!!Igazuk van!!!(Koszorúról remélem kértek ÁFÁS számlát amit visszaigényelhetnek az EU tol is (toplákiába nagy divat hogy az eu-tol is meg szép hazánktól is visszaigénylik:S))
  A toplák meg gondolkodjon máskor hogy hol,és kit köpköd.Amelyiknek meg nem tetszik hogy mi van annak azt tudom mondani HOGY AMERRŐL JÖTT!!!Az meg nem baj ha egy "kicsit" be lett szaratva.
  NAGYON SOKAT GONDOLNAK MAGUKRÓL!
  Toroczkai ról még annyit hogy IGAZA VAN!!

  3:Láttam gy AMG Mercit "DS" MAGYAR mozgáskorlátozott parkolóengedélyel INGYEN PARKOLNI a GYŐRI színháznál!:S

  4:Idő kérdése és a sok toplákkal együtt beszivárog majd a Slota is 1*2* az árkádba (Bratislavátokba is vannak bevásárló központok,én is voltam emeddig agyon nem dobták tégálval a kocsit menet közben)
  Maradjatok otthon!!!!! Ha én tenném ezt itthon (szívem szerint) akkor este már benne lennék a híradóba.

  5: velem tud kiabálni(közeli nő családtagomat vádolta üzletszerű kéjelgéssel) a buzija hogy nem beszélem a szaros nyelvét(Mintha kötelességem lenne?!) .Ő (ŐK) jönnek ide!!,Senki nem hívta egyiket sem.Tanuljanak meg alkalmazkodni vagy lehet visszamenni !!!!!

  6: Nincs 6 !:D”
 • 13. egy_rajkai_lakos 2008. november 23. 00:40
  „Mondjuk ez a fokozott ellenőrzés szöveg szerintem is elég gáz volt!

  Azzal is egyetértek, hogy az ingatlanok ára jócskán felment, és sajnos a rajkaik nem tudnak itt telket, venni.
  Egy itteni telek árából egy helyes kis lakást lehet venni Mosonmagyaróváron.

  A Kossuth Lajos utcán valóban tehetnének valamit a száguldozók ellen! Például tereljék ki őket az epi útra, ahogy most már a kamionokat.

  Ezt az egészet Heriban és az ingatlanközvetítő cége elleni lejárató hadjáratnak tudom be.
  De ennyi erővel az összes rajkai ingatlanost elő lehetne venni, hogy kiárusítja Magyarországot. A rajkaiak tudják kikről beszélek.

  A Duna Tv-n volt egy riport, ahol megkérdeztek egy konkurens ingatlanost. Mit gondoltak, hogy megvédi Heribant? Na amit mondott, az nevetséges volt. Hiszen ő volt az, aki egy rajkai lakossal, akinek azóta saját irodája van, olyan kizárólagos szerződést iratottak alá, hogy ha nem ő rajtuk keresztül kel el az ingatlan, akkor is megilleti őket a vételár bizonyos százaléka.

  Úgy gondolom, hogy Heriban szomszédjának(V.Z.) máig böki a csőrét, hogy mikor Heriban ingatlanára ő is licitált, nem ő kapta meg, mivel a másik ajánlat jobb volt. Most érezte úgy, hogy itt az idő a visszavágásra.

  Nem igazán értem, miért éppen Heribanra szálltak rá ennyire. Nem hinném, hogy igaz a vád, hogy kiköpött feléjük, még anno a félpályás határzárnál. Azt meg hogy meggazdagott, eléggé kétlem, hiszen a Daewoo Matiz és a Suzuki WagonR+ nem igazán a felső kategóriás autók közé tartozik. (Tudom, most jön a vád, hogy ez az egész csak egy tökéletes álca.)

  Bocs, a hosszú hozzászólásért!”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tömött fogak a büdzsébe nem sokat hoznak

Mosonmagyaróvár - A statisztikák szerint 160 ezer fogturista kezelteti magát évente… Tovább olvasom