Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Teremátadás és hallgatói fórum

Csütörtökön adták át a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumban a természettudományos oktatóközpontot. Az esemény után Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár tartott fórumot.
Tegnap adták át a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumban a természettudományos oktatóközpontot. Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár az átadáson elmondta: a volt kémiaterem felújítását, bővítését, korszerűsítését az Öveges-program keretében végezték el. Az unió és az államkincstár több mint 318 millió forintot áldozott erre. Az oktatóközpontot a Kossuth-gimnáziumba járó diákokon kívül több vidéki iskola növendékei is használhatják.

Az átadás után az államtitkár a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karán tartott fórumot, ahol több gimnazista, egyetemista és pedagógus vett részt. Az államtitkár azt tanácsolta a fiataloknak, hogy aki tovább akar tanulni, váltsa meg a „belépőjegyét". Azaz tegyen sikeresen emelt szintű érettségit és tanuljon idegen nyelveket. Kitért rá, hogy több mint 58 ezer első éves hallgató tanulmányait az állam finanszírozza. Elmondása szerint meg lehet változtatni a felsőoktatás menetét, s 2015-re visszatérhetünk oda, hogy európai szintű diplomát szerezhetnek a fiatalok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormos Istvánra emlékeznek

Mosonszentmiklós szülöttére, Kormos István költőre emlékeznek születésének 90. évfordulóján a helyi… Tovább olvasom