Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Szombattól korcsolyázhatunk a Magyar utcán Mosonmagyaróváron

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is a magyaróvári belvárosban, a Magyar utcán rendezik a Téli Fesztivált. Noha a programok csak jövő héten kezdődnek, a jégpálya már szombattól várja a korcsolyázókat. A városüzemeltető hétfőn nekilátott a fesztiválhelyszín kiépítésének.
Az önkormányzat a Városüzemeltető és Fenntartó Kft.-vel és a Flesch Károly Nonprofit Kft.-vel közösen idén is megrendezi a Téli Fesztivált. A helyszín most is az ünnepi díszbe öltöztetett Magyar utca lesz. Mindennap meglepetéssel és színes programmal várják a látogatókat. A téli fesztivál hétvégi rendezvényein lépnek majd fel a város és a kistérség művészeti csoportjai, valamint minden hétvégére meglepetéseket tartogatnak a szervezők.

A városüzemeltető munkatársai tegnap láttak neki a fesztiválhelyszín kialakításának a Magyar utcán. Amint azt Kosár Tibor ügyvezetőtől megtudtuk: idén is kiépítik a korcsolyapályát, amit bárki ingyenesen vehet majd igénybe. Emellett a társaság lehetőséget biztosít korcsolyabérlésre is, az ebből befolyó összeget pedig jótékony célra fordítják. A pálya szombattól várja majd a korcsolyázókat egészen a jövő év elejéig. Ezzel együtt tegnap elkezdték az árusításra szolgáló faházak kihelyezését is a Magyar utcára. A Téli Fesztivál december 6-án kezdődik majd.

A fesztivál helyszínének építése mellett a városüzemeltető megkezdte az ünnepi díszkivilágítás felszerelését is városszerte. Az idei évben mintegy ötmillió forintot fordított új karácsonyi fények beszerzésére. Ezeket a város forgalmasabb útjai mentén, terein, koncentráltan egy-egy területen szerelik fel. Így például díszkivilágítást kap a Magyar utca, a Régi vámház tér, a Városkapu tér, a Deák tér, a Királyhidai út egy szakasza, az Erkel utca és a mosoni piac környéke is. A tervek szerint a hét végére már az egész városban bekapcsolják a díszkivilágítást.

(A Téli Fesztivál részletes programjairól lapunk későbbi kiadásaiban beszámolunk.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lélekszámhoz kötnék a könyvtárak juttatásait

Eddig egységes összeget kaptak azok a kistelepülések, melyek mozgókönyvtárat tartanak fenn. Jövőre… Tovább olvasom