Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Százötvenezer forint diákcsereprogramra

Elbírálta az önkormányzat a kultúra-, a nemzetközi kapcsolatok, a „Környezetünkért" és a sportalapokra beérkezett pályázatokat. A többség kapott kisebb-nagyobb támogatást.

A kulturális alapra összesen hatvanhárman pályáztak támogatásért, közülük mindössze kilencen nem jutottak pénzhez.

Így nem jutott például támogatás a Szövetség Mosonmagyaróvárért Egyesületnek hangversenyek szervezésére a vár udvarán, az Art Flexum Művészeti Társaságnak kiállítások és a művésztelep megrendezésére, a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesületnek idei munkaterve megvalósítására vagy a Mosonmagyaróvári Kertbarátok Körének kisvonatos városnézésre és Vincze Ferencnének verseskötet kiadására.

A legnagyobb mértékű támogatást az Egyesület a Városközpontért a Városközpontiak Napjára, illetve a Széchenyi István Cserkészcsapat a „Cserkészet Mosonmagyaróváron" rendezvényre kapott. Mindkét szervezet egyenként 130 ezer forintot nyert.

Százezer forint jut a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszerveze-tének nyugdíjasdélután megszervezésére, a német nemzetiségi önkormányzat pedig két programjára egyenként 85 ezret kap.

A nemzetközi kapcsolatok címre tizenhárom pályázat érkezett, ebből kettő nem kapott támogatást. Így a kertbarátoknak a dunaszerdahelyi testvérszervezet fogadására, illetve a Tengri Hagyományőrző és Íjász Egyesületnek nem jutott pénz. A legnagyobb összeg, 150 ezer forint a Kossuth-gimnáziumé a diákcsereprogramra.

A „Környezetünkért" pályázaton összesen huszonhatan igényeltek támogatást, közülük hárman – a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület a civil napra, az Alapítvány a Városért a Grábner Emil-emlékkönyvre, illetve a Gondoskodás Alapítvány – nem kaptak.

Ebből az alapból is a cserkészcsapat kapta az egyik legnagyobb összeget, 130 ezer forintot a nagyvázsonyi cserkésztáborra. Az Ipartelepi Lakosok Egyesülete 150 ezret nyert a százéves Ipartelepről szóló helytörténeti kiadványra.

A verseny-, iskolai, illetve szabadidősport-támogatásokra jelentkező összesen hatvanöt pályázó közül egy kivételével mindenki kapott kisebb-nagyobb összeget. Egyedüliként az Országos Mentőszolgálat nem nyert pénzt a kék lámpás focitorna megrendezésére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autótolvajt csíptek nyakon Győrben

A 20 éves tolvaj Fordot lopott. Tovább olvasom