Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Sorszámrendszer az ügyfeleknek

A mosonmagyaróvári okmányirodában szabályozottabb keretek között folyhat ezentúl az ügyfelek hívása. A sorszámosztó gép kezelését azonban még tanulniuk kell az odaérkezőknek.
Csökken a sorbanállás
Már több mint egy hete üzemel az okmányirodában az a gép, amely megkönnyíti a sorban állók és az ott dolgozók ügyintézését, munkavégzését. Eddigi tapasztalatait mondta el lapunknak dr. Pozsgainé Holczhammer Klára, az iroda vezetője.

Szokni kell a gépet

– Hivatalunkban mindig nagy a forgalom félfogadási időben – kezdte a vezető. – Az új automata ezt szabályozza, s így az ügyfelek sorszámuk alapján tudhatják, hogy mikor kerülnek sorra. A gépet úgy programozzuk, hogy aki sorszámot kap, annak azon a napon még elintézhessük a dokumentumait. Figyeljük a forgalmat, s ha úgy ítéljük meg, hogy már többen nem férnek bele a félfogadási időbe, meghatározunk egy maximálisan kiadható sorszámot. Efölött az adott tevékenységi körben a gép nem ad ki több hívóbilétát. Eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy az ügyfeleknek még szokniuk kell az új rendszert. A gép menüpontjai közül a gombok segítségével kell kiválasztani a kívánt szolgáltatást. Ilyenkor fontos, hogy a gombot csak egyszer nyomják meg, különben a rendszer leáll, és újra kell indítani. Erre sajnos néhányszor már akadt példa. A falon elhelyezett táblák mellett kollégáink szóbeli tájékoztatására is szükség van, s a kiadott sorszámon lévő segítséget is figyelmesen el kell olvasni. Kiemelném: az okmányok át vételekor és idézés esetén az ügyfeleknek soronkívüliséget biztosítunk.

Kétmilliós beruházás

Dr. Lascsikné dr. Bozi Sarolta jegyzőtől megtudtuk: az új gép kétmillió forintjába került az önkormányzatnak, melyre pályázat útján nyertek pénzt. Véleménye szerint azóta az okmányirodába betérők nyugodtabbak, elégedettebbek, s reméli, hogy így az ott dolgozók munkája is könnyebbé válik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindent az adózók kényelméért

A Mosonmagyaróvár környéki adózók ezentúl új helyen, kulturáltabb környezetben intézhetik… Tovább olvasom