Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Sokrétű feladat a kapitányság irányítása

Mosonmagyaróvár - Február elsejétől új vezető, dr. Csokán Csaba alezredes irányítja a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságot. Az új parancsnok az elmúlt hetekben megismerkedett a kapitányság állományával, végiglátogatta az egyes alosztályokat, őrsöket és megfogalmazta elvárásait.
Dr. Csokán Csaba szerint nagy feladat és egyben felelősség is a városi kapitányság vezetése, ezzel együtt viszont szép kihívás is, ezért szívesen vállalta el a főkapitány felkérését. Az alezredes – mint mondja – ez idáig szinte kizárólag bűnügyi szakterületen dolgozott. Egy kapitányság irányítása azonban ennél lényegesen sokrétűbb feladat, ezért a különböző szakterületek mélyebb megismerése elengedhetetlen.

Névjegy

Dr. Csokán Csaba alezredes 1981-ben járőrként kezdte rendőri pályafutását Szekszárdon. Rövid idő után bűnügyi területre került át, majd néhány évvel később a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi nyomozója lett. A rendőrtiszti főiskola elvégzése után, 1988-ban avatták tisztté, ezt követően a főkapitányság bűnügyi osztályán élet- és ifjúságvédelmi nyomozóként kezdett dolgozni, ezután bűnügyi referens volt, majd 1996-tól tizenkét éven át a bűnmegelőzési osztályt vezette. Időközben jogi diplomát is szerzett. Dr. Csokán Csaba Győrben él feleségével és 19, illetve 17 éves lányaival.
– Jól működő kapitányságot, felkészült kollégákat örököltem, akik minden segítséget megadnak a munkámhoz. Az eddig eltelt idő alatt kizárólag pozitívak a tapasztalataim a vezetőtársaim és az állomány részéről. Fontosnak tartom, hogy egészen alegységi szintig megjelenjek az állomány körében, egyrészt a személyes benyomások miatt, másrészt pedig így közvetlenül tudom megfogalmazni az elvárásokat. Emellett szükséges, hogy a különböző társszervek, önkormányzatok vezetőivel, képviselőivel is jó együttműködést alakítsunk ki – hangsúlyozta dr. Csokán Csaba.

Az alezredes arra a kérdésünkre, miszerint tervez-e személyi változtatásokat a kapitányság szervezetében, elmondta: miután egy jól működő kapitányságról van szó, nem gondolja, hogy vezetői személycserékben kellene gondolkodnia. Csak azért nem kíván belenyúlni egy jól működő rendszerbe, hogy érzékeltesse jelenlétét.

Dr. Csokán Csaba: Az alezredes kollégái véleményére is számít a vezetői munkában.

A közeljövő teendőiről szólva elmondta: a közlekedés- és közbiztonság erősítése mellett kiemelt feladat a migráció helyzetének megfelelő kezelése, a határokon átnyúló bűnözés elleni harc, illetve a hazánk schengeni csatlakozásából adódó feladatok végrehajtása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanszállodák akarnak a pálos rendházból

Lébény - Az ETO-szurkolók egykori kedvence, Korsós György beváltja ígéretét: a sportban elért… Tovább olvasom