Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Segítség a segítséghez

A Máltai Szeretetszolgálat mosonmagyaróvári csoportja új gépkocsit vehetett át a hétvégén. Az összefogás eredményre vezetett, így a rászorulók ezután még több segítséget kaphatnak a karitatív szervezettől.
Összefogás: A megvásárláshoz szükséges összeg egy részét adományokból gyűjtötték össze.
Az új autó átadási ünnepsége a magyaróvári plébániatemplom előtt zajlott. Gráczol József máltais vezető köszöntőjében elmondta: pontosan ezen a helyen alakult meg 11 éve a szeretetszolgálat városi csoportja. Az eltelt idő alatt munkájukra egyre nagyobb lett az igény. A tevékenységi körük bővült, s már nemcsak ruhagyűjtéssel és segélycsomagok eljuttatásával foglalkoznak, hanem használt bútorok raktározásával és azok szétosztását is magukra vállalták.

Eddig két rendkívül öreg Mercedes kisbusszal végezték ezt a tevékenységet, ám néhány hónapja ezek is teljesen tönkrementek. Ezért volt szükség egy új autóra. Ennek megszerzéséhez nagy szükség volt a támogatók és a város segítségére. A kocsi megvásárlásához szükséges összeg egy részét – 3 millió forintot – adományokból gyűjtötték össze, míg másik felét – 2,5 milliót – a szeretetszolgálat belső pályázatán nyerték. Remélhetőleg így még több rászoruló embernek tudnak segíteni a jövőben.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Győri Régiójának elnöke, Sipőcz Ernő és Stipkovits Pál polgármester köszöntője után ünnepélyesen átadták a kocsi kulcsait, majd Nagy József prépost-plébános áldotta meg és szentelte fel az új autót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevásárlás Ausztriában: tejet már nem érdemes venni

A mosonmagyaróvári szupermarketek hétvégi kígyózó soraiban állók nagy része Ausztriából rándult át… Tovább olvasom