Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Segítői képzés a gyógyulásért

Az Újjáéledés Alapítvány Rákbeteg Támaszadó Szolgálat huszonkét éve működik Mosonmagyaróváron. Az alapítvány támaszadó hátterének megteremtésén túl az életmódváltást célzó programok sorát indították el.
Mosonmagyaróvár és környéke rákbetegeinek támogatása, rehabilitációja céljából hozták létre 1991-ben az Újjáéledés elnevezésű közhasznú alapítványt. Az alapítvány támaszadó hátterének megteremtésén túl az életmódváltást, szemléletváltozást célzó programok, képzések egész sorát indították el. „Ha valaki szembesül azzal a helyzettel, hogy beteg, azt lelkileg fel kell dolgoznia. Ezenkívül többnyire nem rendelkeznek elég információval. Általában megkérjük a beteget, látogasson el hozzánk, s ekkor megbeszéljük, mire van szüksége, miben kér segítséget. A támaszadó tevékenységek köre folyamatosan bővül: betegkísérés, speciális gyógytorna, gyógyhatású készítmények beszerzése, különböző terápiás foglalkozások és tanácsadások, előadások, szakkönyvek kölcsönzése és sok más egyéb lehetőség áll a betegek rendelkezésére" – tudatta Kuti Sándor kuratóriumi elnök, aki önkéntesképzésükről is beszámolt.

„A tegnap indult képzés három részből áll. A háromalkalmas, hetente megtartott, kétórás képzések szakemberek segítségével folynak. A gyakorlati oktatást Kovácsné László Ildikó főnővér, a pszichológiait Csog Blanka pszichológus, a jogi ismereteket pedig dr. Frauhammer Csaba ügyvéd tartja" – tudtuk meg. „Minden felnőttnek szól, aki egy kicsit is úgy érzi, hogy részt venne a segítő munkában" – tette hozzá az elnök. Hangsúlyozta: ez egy alapozó képzés. A későbbiekben mindig a sajátos feladattal kapcsolatosan bővítik az önkéntesek ismereteit. A képzés semmilyen kötelezettséggel nem jár. Akik jelentkeznek, új ismereteket szereznek, csapatmunkában vehetnek részt. „Az önzetlen segítség által pozitív visszacsatolás érkezik a támaszadó felé" – véli az alapítvány elnöke.

Kuti Sándor elmondta: a közeljövőben szeretnének egy olyan autót vásárolni, amivel a betegeket és a rehabilitációs eszközöket szállíthatják. Továbbá a pozitív gondolkodás témakörében ismeretterjesztő elő-
adást szerveznek. Egy bemutatkozó kerti partin pedig találkozhatnak a támogatókkal az érdeklődők. Hosszú távú tervük egy hospice-ház működtetése, melyre nagy szükség van a környéken.

 Az önkéntesképzésre továbbra is lehet jelentkezni a 30/5929-745-ös telefonszámon vagy az ujjaeledesalapitvany@gmail.com e-mail címen. A tegnapi foglalkozás pótlása megoldható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lassú az apadás Mecsérnél

Lassú apadásnak indult a Mosoni-Duna Mecsérnél. A védekezésben résztvevők az elmúlt napokban emberfeletti munkát vittek véghez. Tovább olvasom