Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Páncéltörő lövedékek, kézigránátok és lőpor

További több mázsa, a második világháborúból visszamaradt lőszert találtak a tűzszerészek annak a levéli családi háznak az udvarán, ahol múlt hét pénteken kezdték el a robbanóanyagok feltárását.
illusztráció
A múlt hét péntekén Levélen feltárt második világháborús lőszereket rejtő árok „kitermelését" folytatták a tűzszerészek tegnap délután. A pár nappal ezelőttihez hasonlóan biztonsági okokból ezúttal is szükség volt a környező házak kiürítésére mintegy nyolcvanméteres körzetben.

Az immár nagyobb létszámú egység délben kezdett hozzá a robbanóanyaggal teli árok teljes feltárásához. Néhány órás ásás, kutatás után sikerült a „lőszerraktár" szinte teljes tartalmát a föld felszínére hozni.
A tűzszerészek az egész árkot feltárták.
A tűzszerészek ezúttal hetvenhét darab 85 milliméteres páncéltörő lövedéket, huszonhat kézigránátot, mintegy két mázsa gyalogsági lőszert, száz kilogramm glicerines lőport és közel három mázsa csöves lőporkeveréket találtak.

Az Új utcai családi ház kertjében talált robbanóanyag mennyisége a szakemberek szerint is jelentősnek mondható és óriási szerencse, hogy nem léptek működésbe, hiszen hatalmas pusztítást végezhettek volna.
A tegnap talált lőszerek csak egy részét tudták a tűzszerészek elszállítani és megsemmisíteni, mivel ekkora mennyiséget nem tudnak egyszerre felrobbantani. A megmaradt háborús lövedékeket biztonságba helyezték és őrzésükről gondoskodnak, majd az elkövetkezendő napokban azokat is megsemmisítik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyben a magyarok biztonsága

A Duna fogságába került két szlovákiai magyar településről a somorjai rendelőbe egy betegszállító… Tovább olvasom