Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Nyolc térfigyelő a bűnözők ellen

Nyolc térfigyelő kamerát helyeztek el Hédervár különböző pontjain, a lovardában nyár elején befejezik a lovas turisztikai fejlesztést.

Több fejlesztés valósult meg és tart jelenleg is Héderváron, ezek részleteiről Juhász József polgármestert kérdeztük. „Pályázatból valósult meg Héderváron a kamerarendszer kiépítése, melynek elsődleges célja a bűnmegelőzés. Az önkormányzat ötmillió-négyszázezer forint támogatást kapott a térfigyelők kiépítéséhez, s huszonöt százalék önrészre volt szükség" – tájékoztatott büszkén a falu első embere.

Megtudtuk, hogy nyolc kamera segítségével figyelik a bekötőutakat, illetve a postát és az iskolát. Ennek átadásán dr. Csokán Csaba, a mosonmagyaróvári kapitányságvezető, rendőr alezredes kiemelte, hogy egyre nagyobb jelentősége lesz az ilyen közösségi rendszereknek.
„Ezenkívül a Rózsa Ferenc Szövetkezet majorjában egy LEADER-pályázat keretében lovas turisztikai fejlesztés kezdődött tavaly. Az építkezést lassan befejezik, várhatóan a nyár elején át is adják a létesítményt. A hamarosan felépülő fedett lovagoltatóépületnek köszönhetően a kedvezőtlen időjárási viszonyok mellett is lehetőség lesz lovaglásra" – tudatta a polgármester.

Dr. Csokán Csaba alezredes (balra) Juhász József polgármesterrel a kamerarendszer jelentőségéről beszélt az átadáson.
Dr. Csokán Csaba alezredes (balra) Juhász József polgármesterrel a kamerarendszer jelentőségéről beszélt az átadáson.

Ezenkívül egy másik beruházásról is beszélt a polgármester. „A falu külterületén, a Bukrosi út mentén pedig egy másik építkezés zajlik: csirkenevelő telep épül. Az alapozást már befejezték, a tervek szerint augusztus végére készül el a Csiron Kft. beruházása. Az önkormányzat az út kavicsozásával járult hozzá a költségekhez, ami összesen 750 ezer forint volt" – mondta a részletekről Juhász József.

A polgármester a hitelátvállaláshoz kapcsolódó ügyekről is szólt. „Hédervár is azok közé a falvak közé tartozik, amelyek hitelfelvétel nélkül gazdálkodtak, ezért most a belügyminiszter tőlünk is javaslatokat várt, milyen típusú támogatásokra lenne szükség községünkben. Úgy gondolom, a legszükségesebb az út- és járdahálózat felújítása, illetve az önkormányzati tulajdonú épületek, például a ravatalozó korszerűsítése" – véli a településvezető.


Juhász József, ha Hédervárról van szó, nem hagyja ki a programok említését sem. „Szombaton szervezzük a falunapot Héderváron. A főzőverseny, a lópatkolás, a rovásírás-oktatás, a birkanyírás vagy az íjászat mellett zenekarok és előadások is várják az érdeklődőket" – említette a község polgármestere.

Kitért arra is, hogy május 24-én, pénteken este 6 órától a hédervári Szent Mihály-plébániatemplomban a Collegium Musicum Jaurinense és Soós Gábor közösen ad koncertet. Az egyházzenei eseményt a Hédervár Templomaiért Alapítvány szervezi. Az alapítvány 2011 novemberében pályázott LEADER-pénzre a templom eszközfejlesztésére.

„Alapítványunk fő célkitűzése a helyi templomok állagának megóvása, közösségi életben betöltött szerepének emelése. A pályázatot siker koronázta, a Szent Mihály-plébániatemplom ötmillió forint támogatásban részesült. Nem mindennapi lehetőség ez manapság, hogy községünket ennyi értékkel gyarapíthassuk. Így válhat Szigetköz legrégebbi és legszebb temploma a legmodernebbé" – a részletekről már Györkös István, a Hédervár Templomaiért Alapítvány vezetője számolt be érdeklődésünkre.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Balogh Elek a nőgyógyászati és a szülészeti osztály élén

A betegek elégedettségét és az ellátás magas színvonalát tartja elsősorban szem előtt az új vezető. Tovább olvasom