Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Nyitottabb szolgáltatást ígér az új ügyvezető igazgató

Mosonmagyaróvár - Rugalmasabb, nyitottabb ügyfélszolgálat, a szennyvíztisztító modernizálása, megoldás a csapadékvíz kezelésére, az ipari szennyvíztisztító körül időnként megjelenő szaghatások megszüntetése –így foglalhatnánk össze az Aqua Kft. cégvezetője, Leitner László terveit.

A 38 éves mérnök kinevezéséről hosszas vita után döntött a képviselő-testület.

– A megválasztásom körüli pártvitákkal, az alaptalan pletykákkal nem foglalkoztam, végeztem a munkámat, így áthidalható volt a választási időszak is – szögezi le az új ügyvezető, aki részletesen beszámolt a cég jövőbeli lépéseiről. Elmondta: augusztusban elindították a szükséges informatikai fejlesztéseket, de már az ugyfelszolg@aquakft.hu e-mail címen az ügyfélszolgálati időn túl is fogadják a hiba- és mérőóra-bejelentéseiket.

Leitner László: Gyors és hatékony szolgáltatást ígér az új ügyvezető.
Leitner László: Gyors és hatékony szolgáltatást ígér az új ügyvezető.

– Stratégiai kérdés, hogy a szennyvíztisztító telep pályázata sikeres legyen. 2010-ben eldől, hogy a közel hárommilliárd forintos projekthez megkapjuk-e a 85 százalékos uniós és állami támogatást. A szennyvíztelep építésekor (1995) megfelelt az akkori követelményeknek, ám az uniós csatlakozás után olyan új szabályok léptek érvénybe és olyan határértékek jelentek meg, amelyek szükségessé teszik a tervezett fejlesztéseket. Komoly problémát jelent a csapadékvíz elhelyezése, a várossal közösen keressük a pályázati lehetőségeket ennek megoldására. Továbbá fontos számunkra, hogy az ipari szennyvíztisztító körül időnként megjelenő szaghatásokat megszüntessük, erre már beindítottunk technológiai fejlesztéseket, illetve a folyamatban lévőket felgyorsítottuk – sorolja az ügyvezető.

Leitner László a Bezenye–Hegyeshalom határába tervezett Euro Vegasszal kapcsolatban kifejtette: stratégiai kérdésként kezelik a kaszinóváros víziközmű-csatlakozásainak biztosítását, erről a későbbiekben részletesen tájékoztatják majd portálunk olvasóit.

Az Aqua Kft. ügyvezetője nem hagyta szó nélkül azt sem, hogy komoly problémát jelent a fogyasztók fizetési fegyelme. A korábbi évekből 20 millió forint tartozás halmozódott fel, az idei évben pedig 42 millió forint.

A fogyasztók 12 százalékának már tartós elmaradásai vannak, viszont jellemző, hogy csak a lakossági fogyasztók negyede fizet határidőre. Beszédes szám például, hogy az augusztusi 50 millió forintos időszaki számlákból határidőre csupán 13 millió forint érkezett be.

– Augusztus elsejétől késedelmi kamatot számolunk. Nem szeretnénk, hogy a becsülettel fizetőknek jelentsen többletköltséget a nem vagy későn fizetők tartozása. Természetesen a tíznapos fizetési határidő mindig a fogyasztóink rendelkezésére áll, a szociálisan rászorulókat kiemelten kezeljük. Felhívnám a figyelmet, hogy kérelem esetén részletfizetési kedvezményt, fizetési haladékot is tudunk adni, de csak abban az esetben, ha a korábbiakban a fizetési morál megfelelő volt és a szociális helyzet is ezt indokolja – emelte ki Leitner László, akitől megtudtuk azt is, hogy jelenleg 45 lakossági vízfogyasztónál korlátozták az ivóvíz fogyasztásának lehetőségét, tartozásuk 3,5 millió forint.


Névjegy

A 38 éves Leitner László három gyerek édesapja. Okleves vegyészmérnökként, vízellátás-csatornázás szakmérnökként és mérnök-közgazdászként tizenöt évet az Aqua Kft.-nél szennyvízágazat-vezetőként tevékenykedett, így megválasztásakor már jól tájékozott volt a cég belső ügyeiről.

Olvasóink írták

 • 4. janika 2009. szeptember 08. 13:37
  „Csak ne,hogy Ő is búvarszivattyúkat akasszon a lakosság nyakára a szennyvizek és a csapadék víz elszállítására! Természetesen a lakosság áramköltségén itt is!”
 • 3. rezi 2009. szeptember 07. 20:35
  „Attól még lehet jó ember.
  Mondjuk ezért elitélem én is.
  Remélem olvassa,és elgondolkodik rajta.”
 • 2. Rbar 2009. szeptember 07. 17:12
  „Ja. Annyira intelligens, és normális, hogy az utcában ahol lakik, nap mint nap 80-90-el hajt végig, csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt még tragédia. De ahogy hallom, máshol sem óvatosabb. Állítólag a mi utcánkban is úgy ment múltkor, de csak addig, amíg meg nem fogom...”
 • 1. rezi 2009. szeptember 07. 13:30
  „Na végre egy normális korrekt családból,egy tehetséges intelligens ember került vezető pozícióba!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túl alacsonyan repült a pilóta

A pilóta nem tartotta be az előírt repülési magasságot, ezért zuhant Kimlénél a Mosoni-Dunába egy helikopter tavaly júliusban. Tovább olvasom