Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Nyilatkoztak: képviselői vagyonok papíron

Akad, akinek semmiféle vagyona sincs, másnak több ingatlan és jármű is van a nevén a mosonmagyaróvári önkormányzati képviselők közt, legalábbis ez derül ki most leadott vagyonnyilatkozataikból.
Árvay István (Fidesz): Felerészben tulajdonosa egy mosonmagyaróvári lakóháznak, emellett van a városban egy lakása és garázsa, valamint Feketeerdőn egy földterülete. A bevallásában két autó is – Nissan X-Trail és Audi A6 – szerepel, különböző értékpapírokban 900 ezer és 2,6 millió forintja van, pénzintézeti számlakövetelése 8 millió, míg banki tartozása – házastársával közösen – 20 millió forint. Ügyvédként 1,5 milliót keres havonta, a Dunakiliti Agrár Rt. felügyelőbizottsági elnökeként 23 ezer, míg a Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnökeként 50 ezer a havi jövedelme. A képviselőnek kültagként részesedése van a Duomix Bt.-ben.

Dr. Baloghné Staár Katalin (Fidesz): Felerészben tulajdonosa Mosonmagyaróváron egy családi háznak, orvosi rendelőnek és teleknek. Van egy Peugeot 207 személyautója másfél millió hitellel terhelve, valamint felerészben 15 millióval tartozik a banknak. Tanítónőként 103 ezret, felügyelőbizottsági tagként pedig 47 ezret keres havonta.

Faddi Horváth Pál (Fidesz): Bevallásában szerepel egy mosonmagyaróvári lakóház, banki tartozása 3,6 millió forint, kiegészítő egyéni vállalkozásával 32 ezret keres idényjelleggel, nyugdíja 90 ezer forint, emellett a Szociális Foglalkoztató Kft. felügyelőbizottságából jár neki 60 ezer forint.

Hushegyi Róbert (független): Felerészben tulajdonosa egy mosonmagyaróvári családi háznak, emellett van egy szántója és erdője is. Fiat Stilo személyautója mellett 200 ezer forintja van takarékbetétben és 870 ezerrel tartozik pénzintézetnek. Jövedelemként a Movinnov Kft. felügyelőbizottsági tagságáért járó 45 ezer forintot tüntette fel.

Iváncsics János (Fidesz): Fele arányban, illetve hatodrészben tulajdonosa egy-egy mosonmagyaróvári lakóháznak, emellett Fertődön és Dunakilitin van szántója, aminek szintén résztulajdonosa. Értékpapírban 66.250 forint névértékű részvényt tüntetett fel, készpénzben 500 ezer, bankszámlán 3,25 milliója, illetve 1,1 millió forintnyi devizája van. A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatójaként 510 ezret, a Győr-Moson-Sopron Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány irodavezetőjeként 10 ezret keres havonta. Kültagja az Altenburg Bt.-nek és az Óvár-Sop Bt.-nek, valamint résztulajdonosa és ügyvezetője a Navigátor 2000 Kft.-nek.

Keszeiné Siklósi Zsuzsanna (Fidesz): Felerészben tulajdonosa egy mosonmagyaróvári családi háznak, takarékbetétben 600 ezer forint megtakarítása van. A nyugdíja 111.850 forint havonta, emellett az Aqua Kft. felügyelőbizottságának elnöke is.

Kopetti Tamás (Jobbik): A képviselő bevallásában semmiféle vagyon nem szerepel, az RBG Pub Bt. alkalmazottjaként 73.500 forintot keres havonta, gazdasági érdekeltsége ugyanebben a cégben van kültagként.

Kovács Tamás (MSZP): Felerészben tulajdonosa egy mosonmagyaróvári családi háznak, Audi A8 személyautója van, a Dunaújvárosi Főiskola docenseként 300 ezret, megyei önkormányzati képviselőként 130 ezret, felügyelőbizottsági tagként 45 ezret keres havonta. Gazdasági érdekeltsége a Nyugat-magyarországi Universitas Bt.-ben van kültagként.

Kránitz László(Fidesz): Több ingatlant is feltüntetett bevallásában, így Mosonmagyaróváron egy lakóházat, három szántót, részben tulajdonosa egy lakóháznak a városban és egy máriakálnoki szántónak, illetve családi háznak. Vagyonnyilatkozatában szerepel egy Volkswagen Passat személyautó és egy 1986-os évjáratú motoros kishajó is. A képviselő főállású őstermelő, az ebből származó jövedelmét nem tüntette fel, valamint résztulajdonosa a Formosa Consulting Kft.-nek és a Cs. K. Sprinter Kft.-nek.

Krántiz Péter (Fidesz): Részben tulajdonosa egy mosonmagyaróvári családi háznak, egy Suzuki Liana személyautóval jár, megtakarításaiként 500 ezer forint takarékjegyet és 1,16 millió önkéntes nyugdíjpénztári befizetést tüntetett fel. Bankszámláján 500 ezer forintja van, más szerződés alapján fennálló pénzkövetelése pedig 1,1 millió. Tanárként 210 ezret keres havonta, az Aqua Kft. felügyelőbizottsági tagságáért pedig 45 ezret kap.

Muráncsik László (Fidesz): A képviselő bevallásában mindössze egy lízingelt Skoda Octavia szerepel, 60 ezer eurós banki tartozása van, az M. R. H. Logistic Kft. ügyvezetőjeként 80 ezret, a Movinnov Kft. felügyelőbizottsági tagjaként pedig 45 ezret keres havonta. Résztulajdonosa az M. R. H. Logistic Kft.-nek és a Moson-Telecom Kft.-nek.

Nagy István (Fidesz): Egy mosonmagyaróvári ház és lakás fele része mellett övé egy újfehértói ház hatoda, Levélen erdő-gyep, valamint Mosonmagyaróváron és Újfehértón szántó. Kia Carens autóval jár. Két életbiztosítással és kétmillió forintos takarékbetéttel rendelkezik. 9 milliós banktartozása van. Mosonmagyaróvári polgármesterként havi 545 ezer forintot keres, őstermelőként eseti jelleggel 72 ezer forinthoz jut. Az Óvár-Méz Bt. kültagja.

Nyitrai József (Fidesz): Felerészben tulajdonosa Mosonmagyaróváron egy lakásnak, háznak és teleknek. A képviselő egy Nissan Almera személyautóval jár, magánszemélyekkel szembeni tartozása 5 millió forint, takarékbetétben 2,7 milliója, míg készpénzben 240 ezre van. A Kossuth-lakásszövetkezet ügyvezetőjeként 70 ezret, közös képviselőként 14 ezret keres, emellett még a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. felügyelőbizottságnak elnöke.

Pető Péter (Fidesz): Tulajdonosa egy mosonmagyaróvári lakóháznak, egy kustánszegi üdülőnek, harmadrészben egy haszonélvezeti joggal terhelt levéli családi háznak, s nyolcadrészben egy haszonélvezeti joggal terhelt mosonmagyaróvári családi háznak. A képviselő egy Subaru Forester autóval jár, készpénzben 200 ezer forintja van, lakáshitele 6,2 millió, míg gépkocsi-vásárlási kölcsöne 2,5 millió. Ügyvédként 143 ezer forintot keres havonta, emellett az evából származó osztalékot tüntette fel. A Mosonmagyaróvári Szennyvíztisztítási Társulás elnökeként 50 ezer, a Movinnov Kft. felügyelőbizottsági elnökeként 60 ezer, idegenforgalmi tanácsnokként pedig 146.870 forint a havi juttatása. A képviselő tulajdonosa a Dr. Pető Ügyvédi Irodának.

Szabó Miklós (MPKE): Harmadrészben tulajdonosa egy homokkomáromi teleknek és az azon lévő pincének, fele arányban egy mosonmagyaróvári családi háznak és egy budapesti lakásnak. A képviselő Renault Twingo személyautóval jár, 600 ezer forintja van kötvényben, 3 milliója bankszámlán és 2 millióval tartozik pénzintézetnek. A Nyugat-magyarországi Egyetem tanáraként 116 ezret, felügyelőbizottsági tagként pedig 45 ezret keres.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. RUDI 2011. február 15. 08:34
  „Őszinte legyek engem a vagyon nyilatkozat csak részben érdekel,ami viszont nagyon is érdekel, az az ,hogy ki mit tesz meg a városunk érdekébe, hogy elérje azt a megfelelő minősítést, hogy igen is érdemes a munkájukat is folytatni.Remélhetőleg mi egyszerű emberek várunk valamit pozitív irányba, és utána tudunk értékelni.”
 • 32. pancser 2011. február 09. 17:12
  „Köszönöm Imcsi! Abban is egyezik a véleményünk amit a közpénzből történő javadalmazásról írtál!”
 • 31. Imcsi 2011. február 09. 13:10
  „Tulajdonképpen pancsernek igaza van: a vagyonnyilatkozatnak nem szabadna nyilvánosnak lennie, azt csak az APEH kérhetne, és vizsgálhatná (és vizsgálnia is kellene!) a gyarapodással együtt! A közpénzből történő javadalmazás viszont igenis legyen nyilvános!”
 • 30. pancser 2011. február 08. 19:58
  „A politikusi vagyonnyilatkozatok azoknak szólnak akik a kocsmában a pultot támasztják, meg a nejeiknek. Egy politikus miért másodosztályú állampolgár, hogy ki kell teregetni a vagyonát? Ráadásul ez a vagyonnyilatkozat ha nem valós, semmilyen retorzióval nem jár. Annak a körnek akinek szól a nyilatkozat, vagyis az aljának meg a gusztustalan kíváncsiskodóknak, az a rendes ember akinek nincsen semmilye. Van Pesten belőlük elég, éppen most terelték be őket az aluljárókból közösségi szállásokba. Vagyontalan szőrös embert politikusnak!”
 • 29. fuggetlen 2011. február 08. 19:09
  „3. Nem kötelező politikusnak menni, ha nem tetszik, hogy a zsebében turkálnak!
  Számonkérésre igenis szükség van, méga a jelenlegi forma nem is alkalmas rá!”
 • 28. fuggetlen 2011. február 08. 19:02
  „pancser: 1. A vagyonnyilatkozat a politikus vagyonosodását lenne hivatott vizsgálni, szerez-e anyagi előnyt, visszaélve pozíciójával. Senkit nem érdekel, és nem is tartozik senkire, hogy a becsületes magánvállalkozásával mennyit keres, DE mi van abban az esetben ha, pozíciójánál fogva sok kenőpénzt fogad el, vagy a saját vállalkozásai nyerik a városi pályázatokat? Ez igen is közügy.
  2. Ha látnám, hogy a város fejlődik és 2011-ben nem az 1990-es évek szintjén állna (vagy alatta, lásd. idegenforgalom), még ez sem érdekelne.”
 • 27. pancser 2011. február 07. 23:32
  „25! Ha tettél rosszat akkor nem vagy különb mint a politikusok, gondolom nem önként jelentkeztél a tanító bácsinál a büntetésért. Azon kívül senki nem fogta a kezedet, amikor a papírt kitöltötted meg az urnába dobtad.”
 • 26. Lone_wolf.. 2011. február 07. 22:06
  „Losba! Leírtad a lényeget!Nem volt mit felvenni jogtalanul nem ugy mint ov népének:))Ha eltolunk többnyire vállalnunk kell a felelősséget érte .Nem úgymint politikus barátaidnak akik ( minden színben) monopolyt játszanak egy országgal és persze rendre veszítenek.A következmény nekik csak annyi mint a játékban.Számunkra viszont elég valóságos.”
 • 25. Losba 2011. február 07. 21:41
  „24.
  szerintem is minden politikus ingyenélő....
  gondolom akkor így már jó : politikus=hazugság=ingyen élés=pancser
  ...amúgy igen, én dumáltam óra alatt..meg is kaptam a büntetésemet érte, ..nem úgy mint a politikusok a "dumájuk miatt".... a munkahelyemen nem tudok lógni..mer kirúgnak...nem úgy mint a politikusokat.....és ha minden politikus 2 szer annyit venne fel érdemtelenül, mint én , akkor ezek a vagyonnyilatkozatok elférnének 1-1 sorban. .. :)
  Ezt bizonyítja az elmúlt 20 év politikusi munkájának mostani eredménye ...nem ?”
 • 24. pancser 2011. február 07. 20:27
  „23! Óh te talpig becsületes, te nem dumáltál óra alatt, te nem lógtál még a munkahelyeden, te nem vettél el föl semmit érdemtelenül. Csodálatos ember vagy szemben a politkusokkal!”
 • 23. Lone_wolf.. 2011. február 07. 18:46
  „politikus = hazug csaló bűnöző”
 • 22. Losba 2011. február 07. 17:10
  „..Azért én az itt feltüntetett urak közül néhányat más kocsival szoktam látni közlekedni , mint amit "fel-nem" tüntettek...., biztos minden nap kölcsönkérik ...:)”
 • 21. kicsi_lany 2011. február 07. 11:44
  „mert a Szupermenek megérdemlik...”
 • 20. pancser 2011. február 06. 17:02
  „19! Imcsi az az ő dolga, mit tesz, ha betartja az előírásokat. Semmi köze ennek a hülyeséghez, a járulékok egy részét nem is a minimálbér után kell fizetni hanem több után. Nyereség ha van, ott is fölveheti a gazdálkodásból az őt megillető jövedelmet. Ha az iilető nyugdíjba megy mindenképpen megkeserüli a minimálbért, mert aszerint kapja az alsó szintű ellátást! A minimálbér adóját a szoc-libek törölték el még nyolc évvel ezelőtt, sikerült megoldani, hogy 800 ezer ember nem fizet adót és még jobban hajtottak a minimálbérre!”
 • 19. Imcsi 2011. február 06. 13:22
  „14! Ezek szerint akkor csak szimplán hülye (saját maga ellensége?) az a vállalkozó, aki nem minimálbérre jelenti be magát?”
 • 18. pancser 2011. február 06. 10:53
  „Így van kedves 17-es. Az újságíró ugyancsak turkál a zsebekben, arról sem vagyok meggyőzve, hogy csak a példányszám kedvéért, hanem bizonyos érzelmi töltést vélek felfedezni.”
 • 17. SiLa 2011. február 06. 10:05
  „A vagyonnyilatkozatot nem szabadott volna bevezetni. az csak arra jó, hogy a médiának legyen min csámcsogni!
  Az úgyis nyilvános, hogy a képviselők mennyi tisztelet díjért dolgoznak, a többi nem ránk tartozik.
  Sajnos sok olvasó van aki szeret más zsebében turkálni. Attól nekem nem lesz több a jövedelmem, ha tudom a képviselők mennyiből élnek!”
 • 16. Dr.Bagira 2011. február 06. 09:37
  „Hej, ha mindenki vagyon nyilatkozata nyilvános lenne! Vagyonbevallás után milyen hosszú sor állna a gyóntatószék előtt!”
 • 15. Lámlenge 2011. február 05. 22:00
  „Én nem irigylem a fent említett Urakat/Hölgyet,ki így ki úgy de megdolgozik érte,és ha tehetném én is csak a "kötelezőt" vallanám be.”
 • 14. pancser 2011. február 05. 17:42
  „13-hoz! Adócsaló a hozzá nem értők szerint, ja az irigyeket ki ne felejtsük!”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődhet Amerikában az elhunyt diákok pere

Várhatóan a napokban megkezdődhet a per a tavaly július hetedikén egy amerikai hajóbalesetben… Tovább olvasom