Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Nem adnak már jegyet az állomáson

Jánossomorja - Megszünt a jegykiadás a jánossomorjai állomáson. Az utasok jegyet ugyan vehetnek a vonaton a kalauznál, ám a pót- vagy helyjegyköteles járatokkal tovább utazók már gondban lehetnek rövid átszállási idők miatt.

A hónap eleje óta nem lehet menetjegyet vagy bérletet váltani a jánossomorjai vasútállomáson. Úgy tudjuk, a MÁV azért szüntette meg a jegykiadást a kisváros állomásán, mert új számítógépes rendszert vezettek be a forgalmi szolgálatba. Így az állomáson egyedül dolgozó forgalmistának a megnövekedett feladatok mellett már nem marad ideje a jegykiadásra. Emellett a MÁV-Start Zrt. az alacsony pénztári forgalommal is indokolta a jegykiadás megszüntetését.

Ez nem elég ahhoz, hogy megváltsák a helyjegyet, így csak a kalauznál tudják ezt megtenni, általában 1600 forintos pótdíj megfizetése mellett.
A jegypénztár megszüntetése önmagában nem is lenne nagy probléma, hiszen az utasok a menetjegyeket a vonaton a kalauznál is megválthatják pótdíj nélkül. Gondban vannak viszont azok a jánossomorjaiak, akik például Budapestre szeretnének utazni intercityvel. A pót- vagy helyjegyköteles vonatokra Csornán vagy Hegyeshalomban tudnak felülni, a rövid átszállási idők miatt azonban sokszor nem marad idő a jegyvásárlásra. A jánossomorjai állomáson a Kisalföld által megkérdezett, vonatra váró utasok közül többen ezt kifogásolták a megszüntetett jegypénztár ügyében.

Az egyik helybéli férfi elmondta: Budapest felé többnyire csak pótjegyes járatokra van csatlakozás. A gyorsvonatokra sokszor órákat kellene várni. Egy konkrét példát említve az egyik utas elmondta: mindössze három percük marad az átszállásra Hegyeshalomban a fővárosba tartó IC-vonatra. Ez nem elég ahhoz, hogy megváltsák a helyjegyet, így csak a kalauznál tudják ezt megtenni, általában 1600 forintos pótdíj megfizetése mellett. Egy másik férfi azt kifogásolta, hogy sokszor utazik munkaügyben vonattal. A menetjegy árát csak számla ellenében téríti meg a munkáltatója. Számlát azonban a kalauz nem tud adni, így kénytelen ezért Hegyeshalomba vagy Csornára menni.

Olvasóink írták

 • 10. invektus 2009. július 27. 15:35
  „HOGY TISZTÁN LÁSSUNK AMIG A KISSEBB ÁLLOMÁSOKON MEGSZÜNTETIK A JEGHYKIADÁST
  ADDIG A M.Á.V HA MÉG LEHET IGY NEVEZNI :! ?
  ADDIG EGY ŐRZŐ VÉDŐ KFT NEK KIFIZET EGY VALAG PÉNZT UGYAN IS A JEGYKIADÓ NÉNI VAGY BÁCSI KERES MONDJUK HAVI BRUTTO 76 000 FT OT ADIG EGY ŐRZŐ VÉDŐ CÉG LENYUL NAPONTA , KB 1 000 000 FT OT
  ÉS ÉN KÉRDEM HOL ITT AZ ARÁNY
  AMIG A JEGYKIADÓ DOLGOZO DOLGOZIK ADDIG AZ ŐRZÖ VÉDŐ EMBERE SZÉT UNJA MAGÁT
  esetleg lecsótcsinál kolbászal :)”
 • 9. invektus 2009. július 27. 15:30
  „rezi :) pont eröl van szó :):):)”
 • 8. invektus 2009. július 27. 15:26
  „3. primax azért szomoru mert ha van 3 apro gyerek pl esik az eső a kocsmába meglátnak valamit és lehet hogy a szülö kénytelen megvenni ,,persze tudom hogy ez nevelés kérdése
  de ennyi eröböl a MÁV jegykiadó nénitöl vagy bácsitol lehetne kérni kávét ,felest ,ropit ,sört ,stb
  ......”
 • 7. rezi 2009. július 27. 10:23
  „Primax!
  Ez azért szomoró,hogy egy kiskorú aki megfürödve,hajat mosva megy vissza mondjuk a kollégiumba,az ne a füstös és ételszag,zsírszagú kocsmába a sokesetben alkoholisták között veszi meg a jegyet.
  Be sem szabadna mennie. Le az "Európai Falu" tálákkal!”
 • 6. 13.István 2009. július 26. 18:31
  „Mégis hány személyvonat közlekedik Csorna és Hegyeshalom között oda- vissza naponta?
  Ebben az elektronikus mobiltelefonos világban szerintem csak akarat kérdése az IC pótjegy ,helyjegy rendezése a vonatról. DE NEM AKARJÁK ,mert olcsóbb bosszúságot okozni -nem azért tenni-hogy az utaslétszám emelkedjen!”
 • 5. Jocc55 2009. július 26. 08:40
  „Én is jánossomorjai vagyok.
  Értelmetlennek tartom, hogy vonatközlekedés legyen jánoson.
  Szépen lassan megszűnik. Az a napi 10 utas nem sok hasznot hoz nekik.”
 • 4. miracle 2009. július 25. 21:31
  „A forgalmista nem MÁV-Start alkalmazott.”
 • 3. Primax 2009. július 25. 19:34
  „invektus #2 !
  " BE KELL MENNI A KOCSMÁBA :(
  SZOMORU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! " - írod.
  Ez miért szomorú ? :):):)”
 • 2. invektus 2009. július 25. 19:07
  „EGY KÉRDÉS !!!!! EGY KOCSMA ÁRULHAT E VONAT JEGYET ???
  MEG ÉN AZT HALOTTAM HOGY A KALAUZTOL MÁR NEM IS LEHET VONAT JEGYET VENNI !!!!!!
  BE KELL MENNI A KOCSMÁBA :(

  SZOMORU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 1. rivotril2mg 2009. július 25. 14:19
  „Jánossomorja...aszittem ez papír szerint "város" felfelé fejlődik, a végén visszaminősítik faluvá, vagy megszűnik a vonat állomás is akkor esetleg tanyára :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül a benzinkút

Mosonmagyaróvár-Újudvar - Megkezdődtek a kivitelezési munkálatok a Mosonmagyaróvárhoz tartozó… Tovább olvasom