Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Műtárgyakat loptak ismeretlenek az Ady utcából

Mintegy ötmillió forint értékű műtárgyat loptak el egy mosonmagyaróvári lakásból a közelmúltban. A sértett családja 300 ezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.
A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya ismeretlen tettes ellen nyomoz, aki február 12-én éjjel 1 és 2 óra között betört egy idős asszony lakásába az Ady Endre utcában. A tettesek felfeszítették az ajtót, miközben a tulajdonos a szobában aludt. A betörők elvittek a lakásból tizenöt különféle műkincset, összesen mintegy ötmillió forint értékben.

A lakásból eltűnt három olajfestmény. Az egyik, az 1940-es évekből származó kép Papp Emil alkotása. Rajta egy falusi ház, tornáca előtt tyúkokat etető nő, a tornác két oldalán rózsaszín virágú leanderek dézsában. Papp Emil másik képe egy fiatal parasztlányt ábrázol pünkösdirózsa-csokorral. A harmadik ellopott műtárgy egy kassai magyar festő alkotása: erdőrészlet úttal.

A betörők elvittek egy fából készült tizenkilencedik századi antik ingás faliórát is. Ez aranyozott futtatású, négyszögletes, római számos fehér porcelán számlappal, aranymutatókkal. Eltűnt egy 30 centis ezüstfedeles kancsó. „Hólyagos" kivitelű, rózsamintás, lábakon álló, elefántcsont fogantyúval. Olasz mester műve az 1800-as évekből. Egy másik, az előzőhöz hasonló fedeles kancsót is elloptak, áttört mintákkal díszítve. Ennek ébenfa fogantyúja letörött. Eltűnt egy ehhez hasonló nyitott kancsó is.

Keresnek még egy négyszögletes, mintázott díszítésű ezüst cukortartót, fedelén oroszlánszobrocskával. Egy ezüst, cizellált díszítésű burnótszelencét, egy ezüsttálcát, egy fedeles kiöntőedénykét és két másik nyitott kiöntőt, egy körülbelül 35 centiméter magas, Dérynét ábrázoló, fehér színű herendi porcelánt, valamint egy 8–10 centiméter magas, színes virágos, lepkés mintázatú herendi vázát.

A rendőrség kéri, hogy aki érdemleges információval rendelkezik az elkövetőkről vagy az ellopott tárgyakról, értesítse a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályát személyesen, illetve telefonon a 215-433-as számon. A bejelentők kilétét a rendőrség bizalmasan kezeli. A felderítés sikere érdekében a sértett családja 300 ezer forint pénzjutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyven százalékkal emelték a vízdíjat

A darnózseli székhelyű Szigetközi Vízszolgáltató Kht. januártól negyven(!) százalékkal emelte… Tovább olvasom