Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Motorról is figyelik a szabálysértőket

Mosonmagyaróvár - A motorosokra, kerékpárosokra és gyalogosokra figyel leginkább ebben az évben a helyi baleset-megelőzési bizottság. Idén talán megvalósulhat a régóta tervezett közlekedési park is.
Éves értékelő összejövetelét tartotta nemrégiben a Mosonmagyaróvári Városi Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság. Az elmúlt évben számos vetélkedőt, előadást, versenyt rendezett a bizottság minden korosztálynak. A tanácskozáson elhangzott: a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon a baleset-megelőzési munkát eddig Kovács Lászlóné százados végezte, aki mostantól a közlekedésrendészeti osztály vezetőhelyettesi feladatait látja el. A baleset-megelőzési tevékenységet Hoferik Natália főtörzsőrmester vette át.

A rendőrség erőfeszítései ellenére is rendkívül kedvezőtlenül alakult a tavalyi baleseti statisztika. Hoferik Natália elmondta: a balesetek értékeléséből kiderül, hogy az okok közt továbbra is első helyen áll a megengedett sebesség túllépése, az elsőbbségadás elmulasztása, illetve a kerékpárosok figyelmetlenségéből adódó balesetek. Noha nagy hangsúlyt fektettek az ittas vezetők kiszűrésére is, ennek ellenére sok balesetet okoztak az ilyen sofőrök.

Idén kiemelt figyelmet fordítanak a kerékpárosokra, segédmotorosokra, motorosokra és gyalogosokra. Ez utóbbiaknál különös tekintettel a lakott területen kívül kötelezően viselendő láthatósági mellényre. A rendőrség továbbra is szigorúan fellép a kivilágítatlan kerékpárosokkal szemben. A motorosok által gyakorta elkövetett szabálysértések felszámolása ellen a rendőrség folyamatos üzembe állítja a tavaly beszerzett nagy teljesítményű motorkerékpárt. A járművet kamerával is felszerelték, így a menet közben elkövetett szabálysértéseket is tudják rögzíteni, ami később bizonyító erejű.

A baleset-megelőzési bizottság ebben az évben is számos versenyt, vetélkedőt és előadást szervez. Szeretnék minél előbb létrehozni a már évek óta tervezett közlekedési parkot a gyerekeknek. Ehhez a feltételek már adottak, csupán területre van szükség, amihez jelenleg az önkormányzat válaszát várják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Speciális iskolák vers- és prózamondó versenye

Mosonmagyaróvár - Az Éltes Mátyás Nevelési és Oktatási Központ tizennegyedik alkalommal rendezte… Tovább olvasom