Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Mikortól megy a világítás?

Hegyeshalomban a Katona József utcában a MÁV Zrt. tulajdonában van egy üresen álló raktár, amelynek külső megvilágítása kapcsán kereste meg lapunkat olvasónk.
Elmondása szerint a reflektorok már délután 4 óra előtt bekapcsolnak, s világítják a két éve üresen álló épületet. Mint korábban írtuk, a 14 reflektor vagyonvédelmi szempontot is szolgál a vasúttársaság szerint. „Közvetlenül a jelzett raktár mellett több más, jelenleg is napi szinten üzemelő üzemi egység található, ahol napi munkavégzés folyik – a reflektorok ezek megvilágítását is szolgálják.

A fényforrások ugyanakkor vagyonvédelmi szempontokat is szolgálnak, hiszen az állomás közvetlen környezetének megvilágításával egy egyébként nem belátható, csak jelentősebb költséggel körbejárőrözhető területet világítanak meg" – kaptuk akkor válaszként.

Ám ezután a reflektorok még világosban kapcsoltak be. Újabb megkeresésünkre a vasúttársaság ezt adta válaszul: „Egy mechanikus kapcsoló működteti a reflektorokat, melyek megvilágítják a raktár, olajlefejtő, olajkút, volt fűtőházi vágányok területét. A reflektorok be- és kikapcsolási időpontja délután 5 óra és reggel 7 óra, eszerint történik a téli időszakban a ki- és bekapcsolás. A világítás egyébként munkavédelmi és vagyonvédelmi (raktár, olajlefejtő, olajkút) feladatokat is ellát."

Reméljük, a vasúttársaság válasza után a reflektorok csak délután 5 órakor kapcsolnak be téli viszonylatban, s nyáron csak este fél 9-kor. Utóbbi azért érdekes, mert olvasónk szerint nyáron is délután 4 órától világítottak azok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliós tartalék a költségvetésben

Az elmúlt évek szennyvízkezelési nehézségeire jelent megoldást a mosonmagyaróvári szennyvíztisztító telep javában folyó felújítása. Tovább olvasom