Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Lezárult a Futura helytörténeti pályázata

A pályázók feldolgozták, miként kapcsolódott a FUTURA Moson és Magyaróvár XIX. századi gabonakereskedelméhez. Eredményhirdetés után a résztvevők megtekinthették az épületet, a leendő kiállító teret, a készülő játékelemeket is.
Lezárult a FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont, a Hansági Múzeum, a Huszár Gál Városi Könyvtár, a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület, a Mosoni Polgári Kör és a Moson Megyei Műhely közös helytörténeti pályázata.

A pályázat témája a FUTURA története volt. A pályázók feldolgozták, hogy
miként kapcsolódott a FUTURA Moson és Magyaróvár XIX. századi
gabonakereskedelméhez. Hová került a gabona, hol és milyen technológiával dolgozták fel. Kiderült a dolgozatokból az is, hogy milyen jelentős szerepe volt a FUTURA-nak, miként, kinek a tulajdonában és meddig működött eredeti funkciójában.

A pályázatokat szakmai zsűri értékelte, melynek elnöke Szentkuti Károly
múzeumigazgató, tagja Thullner István, helytörténész, Tuba László, a Moson Megyei Műhely főszerkesztője és Kimlei Péter könyvtáros.

Az eredményhirdetésen hat pályázót jutalmaztak: Első helyezést ért el
Balogh Tamás a Kossuth Lajos Gimnázium 7. osztályos tanulója. Munkájáért oklevelet, könyvjutalmat, több alkalomra szóló FUTURA és a Múzeumok éjszakájára tárlatvezetéssel egybekötött Hansági Múzeumi belépőt kapott, ezen kívül munkája megjelenhet a Moson Megyei Műhely őszi lapszámában, felkerül a FUTURA honlapjára.

Fotók
Emléklappal és egy alkalomra szóló FUTURA, illetve Hansági Múzeumi belépési lehetőséggel jutalmazták Győrffy Mártont (7.osztály) a Kossuth Lajos Gimnázium tanulóját, Gergely Annát (8. osztály), Vámos Áront (7. osztály) és Németh Krisztinát (6. osztály), mindhárman a Haller János Általános Iskola, Szakközép és Szakiskola tanulói; valamint Király Dórát (7. osztály), a Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola diákját.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre június 13-án, 14.00 órakor került sor a FUTURA épületében, ahol a jelenlévők a FUTURA munkatársainak közreműködésével megtekinthették az épületet, a leendő kiállító teret, a készülő játékelemeket.

Az egyik eredményes pályázót, Király Dórát családja is elkísérte a Futurába, új élményeket szerezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több százan voltak kíváncsiak a mentőkre

A Mosonmagyaróvári Mentőállomás és a Szent Kristóf Mentőalapítvány szerdai nyílt napján több százan… Tovább olvasom