Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Laktanyából munkásszálló

Száztizennyolc férőhelyes munkásszállót alakított ki a Movinnov Kft. az egykori szovjet laktanyában. A beruházás közel százmillió forintba került.
A Mosonmagyaróvárra érkező vendégmunkások áradata miatt folyamatosan nagy az igény a szálláshelyekre. Ezért döntött úgy az önkormányzat – illetve a város cége, a Movinnov Kft. –, hogy munkásszállót épít. Ennek helyéül az egykori szovjet laktanyát választották, ami a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. tulajdona. A tegnapi átadáson elhangzott: a most elkészült szálló a beruházás első üteme. Amennyiben ez a vállalkozás kifizetődő, a volt laktanya további részeit is így hasznosítják.

A munkásszálló kialakítása közel százmillióba került, ha igény lesz rá, tovább bővítik.
A munkásszálló kialakítása közel százmillióba került, ha igény lesz rá, tovább bővítik.

Polhammer Jenő, a Movinnov Kft. ügyvezetője elmondta: korábban több helyi cégtől kaptak olyan visszajelzéseket, hogy nagyon nehéz helyben elegendő szakembert találniuk.

Az ezer négyzetméteres szálló száztizennyolc férőhelyes. A létesítményben harminckét – két-, három-, illetve négyágyas – szobát alakítottak ki.
Így jött az ötlet, hogy az egykori szovjet laktanya húsz éve üres részében munkásszállót alakítsanak ki. A beruházás során felújították a meglehetősen rossz állapotú épületet, illetve a nagy belső tereket falakkal leválasztva alakították ki a szobákat és egyéb helyiségeket.

Polhammer Jenő ügyvezető
Polhammer Jenő ügyvezető

A szállót két részre, férfi- és női szakaszra osztották, ám lehetőség van párok elhelyezésére is. A közel százmilliós beruházást a Movinnov finanszírozta. Az üzemeltetésre egy külső céggel kötöttek megállapodást, aminek már van tapasztalata e téren: hosszabb ideje működtet munkásszállót az utca túloldalán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megindult a lassú apadás

Kedd reggeltől elhúzódó, lassú apadás indult. Jelenleg is folyamatos a figyelőszolgálat a Lajtán. Tovább olvasom