Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Kevesebb a bálozó, az adomány is

A civil szervezetek, egyesületek és iskolák idén is megrendezték jótékonysági báljaikat. Általános tapasztalat, hogy a tavalyi évhez viszonyítva kevesebb volt a vendég, így kevesebb adomány gyűlt össze.

A mosonmagyaróvári Ujhelyi Imre Általános Iskola idén február elején tartotta hagyományos jótékonysági bálját. Gálos Jánosné igazgató elmondta, színvonalas műsorral várták a vendégeket, és jól sikerült a rendezvény. Ám sajnos az elmúlt évekhez viszonyítva csökkent az érdeklődés. „Célunk az iskola udvarának rendbetétele. Ám idén nagyon csekély összeg folyt be erre a báli bevételből, így a gyűjtést még folytatnunk kell" – tudtuk meg az intézményvezetőtől.

A Mosoni Polgári Kör is megtartotta jótékonysági farsangi bálját a Haller János Általános Iskolában. A körülbelül 70–80 ezer forintos bevételt az eddigi szokásokhoz híven a város parkjainak rendben tartására, a padok javítására és bővítésére fordítják. „Ezenkívül célunk az is, hogy az iskolák kulturális és sporttevékenységeit támogassuk" – mondta Nagy Mihály, a Mosoni Polgári Kör elnöke.

A Mosonmagyaróvári Rotary Club 650 ezer forintos utalványt adományozott idén a Daniló Sportegyesületnek.
A Mosonmagyaróvári Rotary Club 650 ezer forintos utalványt adományozott idén a Daniló Sportegyesületnek.

A Mosonmagyaróvári Rotary Club idén a mosonszolnoki Daniló egyesületet segítette jótékonysági báljával. A rendezvény végén jelentős összeget, 650 ezer forintot adományoztak a szervezetnek. Ennek köszönhetően az egyesület – mely középsúlyos értelmi sérült gyermekek és fiatal felnőttek számára biztosít sportolási lehetőséget – egy speciális hippoterápiás lovat vásárolhat meg, illetve kedvezményes terápiás kezelési lehetőségeket tudnak majd kínálni a látogatóknak.

A Lions klub sem maradt ki a jótékonykodásból: Kissné Németh Éva, a klub vezetője elmondta, az elmúlt évekhez képest ők is csökkenést tapasztaltak az adományokat illetően. Jótékonysági báljukat mindig novemberben tartják. Így a karácsonyi időszakra húsz családnak húszezer forint értékben adtak át tartós élelmiszerekből álló csomagot, valamint ugyancsak húsz kisgyereknek kedveskedtek ötezer forint értékben ajándékokkal. „Minden fillért a rászorulókra fordítunk, de mi is tapasztaltuk, hogy évről évre kevesebb az adomány" – foglalta össze a klub elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogtak bajtársukért a mentősök

A mosonmagyaróvári mentőállomás dolgozói bajtársuk gyógyulásáért összefogtak. Tovább olvasom