Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Keresik a szelektív gyűjtősziget helyét

Kérdezném az illetékestől, hogy Mosonmagyaróváron a Halászi úti lakótelep környékén hol van szelektív gyűjtősziget." -írja olasónk.

Olvasói SMS. „Kérdezném az illetékestől, hogy Mosonmagyaróváron a Halászi úti lakótelep környékén hol van szelektív gyűjtősziget." Byll Mosonmagyaróvár.

Olvasónk kérdését Hancz Attilának, a Rekultív kft. cégvezetőjének tettük fel: „Sajnos Mosonmagyaróváron a Halászi úti lakótelepen a szelektív gyűjtősziget kezelhetetlen volt, többször kellett már költöztetnünk. Sokan lomtalanításhoz használták, nemcsak papírt, műanyagot és üveget dobtak a kukákba, hanem háztartási hulladékot is. A Halászi úti lakótelep környékéről a szelektív hulladékgyűjtő sziget éppen a folyamatos illegális hulladékelhelyezés miatt, a kulturált városkép megőrzése érdekében a város más pontjára került át. Így jelenleg az itt élők legközelebb a Kiserdő melletti barkácsüzlet előtti gyűjtőszigetet vehetik igénybe a szelektív hulladék elhelyezésére."

„A Lajta-parti városban jelenleg 48 szelektív szigetet alakítottunk ki, ebből tíznek folyamatosan keressük a helyét. A Fertő soron is megszűnt egy, hasonló okok miatt" – fejtette ki a szakember.
Mint megtudtuk: az új hulladékgazdálkodási rendszer keretében egységes képet kapnak a gyűjtőszigetek, melyek helyét a szemétszállítási vállalat az illetékes polgármesteri hivatalokkal együtt jelöli ki.

„Jelenleg zajlik az egyeztetés a városházával, hogy a Halászi úti lakótelepen hol lehet, illetve érdemes kialakítani az új helyszínt" – tette hozzá a cégvezető.

Olvasóink írták

  • 1. Contar 2013. január 07. 10:39
    „Szégyen ez a "ki mit tud" lakótelepiekre nézve! De amíg lehetnek olyan ingatlanok-ingatlantulajdonosok, akik nincsenek regisztrálva a Rekultívnál, nem fizetnek szemétszállítást, addig így fognak megszabadulni a háztartási hulladékuktól, vagy viszik ki a zöldbe! Ez talán a városvezetés sara!?
    Kell gyűjtősziget-szigetek, de legyen bekamerázva!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schnitzer Erik-emléktorna 15. éve

Tovább olvasom