Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Keményebb büntetés rongálóknak

Jánossomorja - Harmincezer forintig terjedő bírsággal sújtható az, aki a közterületen rongál. Erről határozott többek között a képviselő-testület legutóbbi ülésén.
Jánossomorja e havi képviselő-testületi ülésén először a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás működéséről, jövő évi terveiről számolt be Botos Gábor, a társulás titkára.

– A 2009-es támogatási összegek érdemben nem változnak, csak a hozzájutási lehetőségek szigorodnak. Továbbra is az a tendencia, hogy a kistérség mint intézményfenntartó biztosítsa a szolgáltatásokat és bővítse azok körét. Ez jelenthet növekvő kiegészítő normatívákat – hangsúlyozta Botos Gábor, aki elmondta: gondolkodtak azon, hogy a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást és a házi segítségnyújtást kistérségi feladattá emeljék. Amennyiben legalább három szociális alapszolgáltatást vállal a kistérség, akár több tízmillió forintos többlettámogatásra számíthat.

A fák, fasorok védelméről már döntöttek, az épületekről később határoznak.
A fák, fasorok védelméről már döntöttek, az épületekről később határoznak.

A testület döntött egyes fák, fasorok védetté nyilvánításáról. A részletes listát a tervek szerint a város honlapján is elhelyezik. Az épített örökség védelmének helyi szabályozása is a napirendi pontok közt szerepelt, de amint Póczáné dr. Kovács Zsuzsanna jegyző elmondta, a rendelet kialakításánál be kell vonniuk egy városi főépítészt és ki kell egészíteniük a település rendezési tervét is.

A temetési segélyek feltételein is változtattak a szerdai ülésen. Eddig csak azok voltak jogosultak a 15 ezer forintos összegre, akiknél az egy főre számított havi jövedelem nem haladta meg a családban élők esetén az öregségi nyugdíjminimum (mely jelenleg 28.500 forint) 150 százalékát, egyedül élők esetében annak kétszáz százalékát. November elsejétől a családban élőknél 200 százalékra, az egyedül élőknél 250 százalékra emelték a határt.

A város az utóbbi időszakban sok pénzből alakított ki új parkokat, játszótereket, azonban egyre többször fordul elő rongálás. Ez a legújabb döntés szerint harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Olvasóink írták

 • 5. atti17 2008. november 10. 19:19
  „Igaza van gyulusnak én mellé állok teljesen..Nem tudom a polgármester úr és a közjegyző asszony voltak-e fiatalok..A fiataloknak kell szórakózás és kikapcsolódás nem más városban, itthon a barátok között.nekem ez véleményem és elszomorít a helyzet,de ez nem volt így mindig ez az egész csak 1-2 éve megy,és szomorú....Valki tehetne valamit az ügy érdekében igazán megkösszönnék a fiatalok!!!Szerintem....”
 • 4. gyuluska 2008. november 10. 19:11
  „ennyi ez van sajnos igaz van 1 szorakozó helyünk csak az a baj vele hogy sok buta ember van és a zene --> arrol ne is beszéljünk szánalmas aki nem tud zenét csinálni discoba az ne csináljon !! 2-kor bezár és a fiatal részeg fejjel megy a városba mert mit csináljon mást vagy sokan autot és sofört keres és megy ovárra tovább szorakozni . De sajnos 2 példa is volt rá ebböl 1 halálos baleset volt . de nem elég nekik . És nem engedik kinyitni a KÉS discot pedig ez A hely megye hírü volt jöttek szorakozni --> GYÖRBőL,Sopronból Ovárról ,Csornárol, Acsalagról, meg még sorolhatnám. csak hát 2 kor bezár és aki nem helyi az meg bojong a faluba mert az elsö busz 4-50-kor jön !! és csodálkoznak hogy rongálnak . meg ez a rongálás a nem megfelelö biztositásrol szol . szoval ez a véleményem . volt !! van!! lessz !! még rongálás én csak eszt tudom mondani . ha nem lesz 1 normális szórakozó HELY AKKOR ez még csak a KEZDET :D xd majd rájönnek hoyg jobb ha engedik kinyitni .ennyi röviden”
 • 3. zoli20 2008. november 10. 18:46
  „Ez szörnyű, de az a kár, hogy nem a miértjét keresik a rongálásnak, ez az a gond amivel kezdeni kellene valamit,., És megmondom én mi itt a baj.Az hogy nincs egy normális szórakozó hely sem itt a városban. Csodálkoznak hogyha a fiatalok elmennek máshova és haza felé autóbalesetben meghalnak, ez a szörnyű és nem az hogy rongálnak, mert nem lenne rongálás ha lenne szórakozó hely. És ezt nem csak én látom így ebben biztos vagyok.És egy két ember miatt nem az egész lakosságot kellen büntetni......”
 • 2. Lacikó 2008. november 09. 17:33
  „Igaza van Gyulusnak.Az "én" időmben Buzogány Kés Fényes Vasúti Kristály,mind mind adtak némi lehetőséget a kikapcsolódásra,s ami ezen helyeken rongálás történt az általában 8 napon belül gyógyult.Igaz padot törni más mint arcot,de a cél szentesíti az eszközt.Ergó--olcsó ill.ingyenes füldugót a nagyoknak!!!”
 • 1. gyuluska 2008. november 07. 08:54
  „NEM MÁS TEHET RÓLA HOGY A FIATALOK RONGÁLNAK MINT A POLGÁRMESTER ÉS A JEGYZŐNŐ !!!!! mert a fiataloktól elvesznek minden és nincsen szórakozó HELY se !! Azt meg a Jánossomorjai polgároknak köszönhetjük meg mert nem tud aludni az éjjel mert hangos a zene :D a szórakozó helytől 500 méterre lakik !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három állásban négy munkatárs dolgozhat

Mosonmagyaróvár - Három státusszal, de négy fővel indulhat el a mosonmagyaróvári kistérségi társulás… Tovább olvasom