Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Kapcsolatépítő civilek

Mosonmagyaróvár - A Polgárok Tiszalökért Egyesület az év elején vette fel a kapcsolatot a mosonmagyaróvári Egyesület a Városközpontért civil szervezettel. A napokban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településről tizenketten látogattak a Lajta-parti városba.
Tiszalök Nyíregyházától nyugatra fekvő, közel hatezres lélekszámú kisváros. A Polgárok Tiszalökért Egyesületet tavaly húsz lelkes lokálpatrióta hozta létre a kisváros társadalmi életének felpezsdítéséért.

– Szeretnénk, ha településünk híre eljutna a más tájegységeken élőkhöz is, éppen ezért vettük fel a kapcsolatot a mosonmagyaróvári civil szervezettel is – tájékoztatott Körei Mihály elnök, aki elmondta: azért választották éppen a Lajta-parti várost, mert az Tiszalökhöz hasonló adottságokkal rendelkezik.

Körei Mihály és Muráncsik László reméli, az egyesületek jó kapcsolata után a városok között is erősödhet az együttműködés.
Körei Mihály és Muráncsik László reméli, az egyesületek jó kapcsolata után a városok között is erősödhet az együttműködés.


Februárban jártak először Mosonmagyaróváron, akkor a település polgármestere, Gömze Sándor is elkísérte a csoportot. Áprilisban az Egyesület a Városközpontért szervezet tagjai látogattak a keleti országrészre és együttműködési szerződést írtak alá. Reményeik szerint azonban a közeljövőben a két város között is megerősödhet a kapcsolat. A tiszalökiek bíznak abban, hogy a nemrég átadott, európai színvonalú börtön mellett kialakítandó ipari parkba a nyugati országrészben befektetőket is találnak.

– Tiszalökre olyan ipari üzemeket várunk, amelyek hasznosítanák az otteni munkaerőt – hangsúlyozta az egyesület elnöke.

Az ipari park kialakítása mellett a vízi turizmus fejlesztésére is gondolnak, Mosonmagyaróváron tapasztalatot gyűjtenek.

– Ez a kapcsolat a nemzeti összetartozást erősítheti. Nem a külföldi turistákban kell elsősorban gondolkodni, az itthoni kiváló lehetőségeket kell átlátni – emelte ki Muráncsik László, az Egyesület a Városközpontért elnöke.

A két település képviselői legközelebb szeptember 19-én találkoznak Mosonmagyaróváron a Városközpontiak Napján, míg a Lajta-partiak október 17-re kaptak meghívást Tiszalökre.

Olvasóink írták

  • 1. magyar(s)vándor 2008. augusztus 27. 20:20
    „Hát végre valaki(k) felismerték, hogy mi magyarok összetartozunk! Igaza van az elnök úrnak, ezzel lehet esély a belföldi turizmus fejlesztésére.Végre van két szervezet, akik nem csak beszélnek, hanem cselekednek is!!!
    Üdvözlettel : Egy magyar!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főépítészek találkozója

Mosonmagyaróvár - Tizenharmadik alkalommal rendezik meg az országos főépítészi konferenciát mától.… Tovább olvasom