Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Jubileumi javaslatok

Fennállásának tizenöt éves jubileumát ünnepelte a hétvégén a Magyar Demokrata Fórum mosonmagyaróvári szervezete. A visszaemlékezés mellett dr. Gémesi György az európai parlamenti választásokról beszélt.
A Magyar Demokrata Fórum (MDF) mosonmagyaróvári szervezete megalakulásának tizenöt éves jubileumát ünnepelte a hétvégén. Egy MDF-es relikviákból összeállított tárlaton idézhették fel az összegyűltek az elmúlt időszak meghatározó eseményeit.

Teljesítette küldetését

Az ünnepi rendezvényen Sólyom Tibor, a helyi csoport elnöke emlékezett vissza az elmúlt tizenöt évre, illetve beszélt a szervezetnek a városban jelenleg betöltött szerepéről. Szabó Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke, a helyi önkormányzat képviselője a visszaemlékezés mellett az MDF megyei tevékenységéről, illetve eredményeiről szólt.
Az ünnepi megemlékezés alkalmából a mosonmagyaróvári szervezet vendége volt dr. Gémesi György, a párt alelnöke, aki szerint az MDF az elmúlt tizenöt év alatt többször teljesítette küldetését, és van jövője az ilyen stílusú politizálásnak. Az MDF-es honatya beszédében kiemelte: az európai parlamenti választások előtt a szervezet célja, hogy tiszta, korrekt és átlátható kampányt folytassanak a pártok.

Ellenőrizhető kampányt

Az MDF éppen ezért egy olyan határozati javaslatot terjesztett a parlament elé, ami kiküszöbölné azokat az eseteket, amik az elmúlt választási kampányok során bizonytalanságot keltettek az emberekben. A határozati javaslat maximalizálja az egy-egy pártban a választásokra felhasználható pénz összegét. A kampány kiadásainak mindemellett ellenőrizhetőnek és elszámoltathatónak kell lenniük. A javaslat szabályozza továbbá a szavazókörökben a jelenlétet is, hogy a szavazóbiztosok olyan körülmények közt dolgozhassanak, ami minden csalás gyanúját kizárja.

Gémesi György szerint a ma Magyarországon működő mintegy 800 ezer vállalkozásból az uniós csatlakozást követően körülbelül 300 ezer tönkremegy, mivel nem tudják felvenni a versenyt az új kihívásokkal. A választási kampány során fontos lenne beszélni ezekről a problémákról is, ám úgy tűnik, a kormányzat próbál kibújni a felelősség alól és nem foglalkozik a csatlakozás veszteseivel. Az alelnök úgy véli, az Európai Parlament tagjait az országgyűlési képviselőkhöz hasonlóan át kellene világítani. Ezzel helyre tennék azokat az aggályokat, amiket az Európai Néppárt fogalmazott meg, miszerint a szocialista rendszerben magas pártfunkciót betöltöttek ne kerülhessenek be a parlamentbe.

Működési zavarok

Az önkormányzatok helyzetét értékelve Gémesi György elmondta: az új pénzügyminiszter tervezett 120 milliárdos megszorítása vélhetően rendkívül nehéz helyzetbe sodorja a településeket és sok esetben működési zavarokat, illetve visszaesést okoz majd a fejlődésben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több kutya kapott golyót

Mosonmagyaróváron és környékén az utóbbi két hónapban több kutyát lőttek le. Szabálysértési… Tovább olvasom