Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Interneten is lehet időpontot kérni

Mosonmagyaróvár - Új ügyfélhívó rendszert adtak át a mosonmagyaróvári okmányirodában. Az újításnak köszönhetően bárki kényelmesen, egyszerűen foglalhat időpontot a város internetes portálján.
A mosonmagyaróvári okmányiroda állapota a folyamatos és intenzív igénybevétel miatt az elmúlt évre meglehetősen leromlott. Az utóbbi évtizedben nem volt anyagi forrás e városházi osztály rekonstrukciójára, pedig a villamos és számítógépes hálózat, illetve a telefonvonalak ugyancsak megértek a cserére. A szakmai munkában is nagy ügyirathátralék halmozódott fel, a régi ügyfélhívó gép sem volt képes ügytípusokra bontva szervezni a félfogadást. Hosszú várakozási idők alakultak ki.

Három megoldást dolgoztak ki – mondta el dr. Orbán Géza jegyző a felújított okmányiroda pénteki hivatalos átadásán. Az ügymenetben bevezették a sürgősségi ügyintézést, a három-négy hetes határidőket néhány órára sikerült lefaragniuk. Az okmányiroda helyiségeit is felújították az elmúlt évben. A „rekonstrukció" utolsó fázisa az ügyfélhívó rendszer korszerűsítése volt. A tegnap üzembe helyezett modern gép az eddigi nyomógombok helyett érintőképernyős panellel működik. Könnyen értelmezhető piktogramok segítségével egyszerűen koordinálja a munkát. Egyaránt kezeli az internetes, a telefonos, a www.magyarorszag.hu-n, valamint a www.mosonmagyarovar.hu-n keresztül érkező foglalásokat. A város honlapján akár aznapra, de akár hetekkel későbbre is kérhet időpontot bárki. Magyarországon minderre csak néhány településen van lehetőség.

Az új ügyfélhívó rendszer működését dr. Orbán Géza jegyző mutatta be.

Olvasóink írták

  • 1. lackomacko 2009. február 09. 13:26
    „Örömmel olvastam e hírt.Nagyon ráfért az okmányirodára a felújítás.Remélem a zsúfoltságot is sikerült csökkenteni.Rövidesen megpróbálom a bejelentkezést az ügyfélhívóba.Puding próbája az evés .Majd kiderűl.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopott disznó a csomagtartóban

Mosonmagyaróvár - Még az elmúlt év februárjának egyik éjszakáján igazoltatták a rendőrök a 41 éves… Tovább olvasom