Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Húsvéti dömping a határon

A közelgő húsvéti ünnepek miatt már megnőtt a személyforgalom a hegyeshalmi határátkelő belépőoldalán. A határőrség azt javasolja az utazóknak, tájékozódjanak indulás előtt.
Tímár Zoltán, a határőrség tájékoztatási főosztályának vezetője a Kisalföldnek elmondta: a korábbi évek tapasztalatai szerint Hegyeshalomban – részben a Románia és Szerbia felé hazatartó vendégmunkások miatt – akár napi százezer fős forgalomra is fel kell készülni.

A hegyeshalmi határátkelőhelyen a várakozási idő a személyforgalomban akár az egy órát is elérheti az elkövetkezendő két napban a belépőoldalon. A buszsávban vélhetően még ennél is nagyobb lesz a fennakadás.

Indulás előtt tájékozódjanak

Az ünnepek alatt a Magyar Határőrség több sáv megnyitásával és több útlevélkezelő „hadrendbe állításával" segíti a gyorsabb határátlépést.
A főosztályvezető azt javasolja a hétvégén útra kelőknek, hogy indulás előtt tájékozódjanak a várakozási időkről a határőrség 06/1-4567-101-es információs vonalán. Amennyiben nagyobb torlódás alakulna ki, azt tanácsolják, hogy az utazók Fertőd, illetve Kópháza felé kerüljenek.
A határőrség hétfő késő délutántól számít a vendégmunkások visszautazására. Emiatt akkor ugyancsak torlódás alakul ki Hegyeshalomnál a kilépőoldalon.

Kisebb átkelőkön gyorsabban

A szigorúbb osztrák ellenőrzés miatt ezen az oldalon vélhetően hosszabb lesz majd a várakozási idő. A főosztályvezető ebben az időszakban is azt javasolja a közlekedőknek, hogy használják a kisebb átkelőket is, így Sopront, Fertődöt vagy Kópházát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A helyiek tűrőképességük határára értek

Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter keddi megbeszélésén kiderült: a térségben… Tovább olvasom