Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Hérics és Ladikos Fesztivál támogatásból

A május 26-i várbalogi Hérics Fesztivál és a június 9-i Ladikos Fesztivál nyert többek közt LEADER-támogatást. Író-olvasó találkozó, falunapok mellett két képzésre is anyagi segítséget kapnak a szervezők.
A napokban a Szigetköz–Mosoni-sík LEADER Egyesület munkaszervezetének munkatársai 78, nyolc célterületet érintő támogató, illetve támogatásnak részben helyt adó határozatot postáztak – erről tájékoztatta a Kisalföldet Grundtner Gábor munkaszervezet-vezető. A nyertesek adatai egyébként megtekinthetők az egyesület honlapján (www.szms.hu) is.

– Két képzést támogattak: az egyik a Mosonszentmiklósi Faluvédő Egyesület, amely az épített örökség védelme céljából szervez képzést. A másik támogatott az Ásványrárói Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület. Ők egy háromnapos képzésen a környező falvak egyesületeivel közösen „készülnek" az esetleges katasztrófahelyzetekre – világosított fel Grundtner Gábor.

A szakember szerint további két célterületen a pályázók rendezvényekre – író-olvasó találkozóra, falunapokra, énekkarok találkozójára, fesztiválokra, rendezvénysorozatokra, horvát napra – nyerhettek támogatást. Egy program, a hegyeshalmi Német Egyházi Énekkarok találkozója már meg is valósult április 29-én. Várbalogon május 26-án lesz a Hérics Fesztivál, Mecséren június 9-én a Ladikos Fesztivál. Ezek szintén LEADER-támogatás segítségével valósulhatnak meg.
Támogatásnak örülhetnek továbbá a térségi civil szervezetek, helyi vállalkozók, a falusi vendégturizmus fejlesztését tervező projektgazdák, de jut forrás természeti értékeink bemutatására is.

A megvalósítást segítendő a munkaszervezet munkatársai a kimlei művelődési házban május 23-án délután 1 és 5 óra között térségi tájékoztató fórumra várják az érintetteket. Szó esik a júniusban megnyíló mikrovállalkozások létrehozására igényelhető támogatásokról is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes palántaosztás Levélen

A péntek esti palántaosztáson a Levél Barátainak Egyesülete portánként tíz palántát ajándékoz… Tovább olvasom