Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Háromszázmilliós iskolabővítés, műfüves pálya

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közoktatási infrastruktúra-fejlesztésre kiírt pályázatának háromszázmillió forintjából a helyi iskola alsó és felső tagozatát egy tető alá hoznák, korszerűsítenék a napközi konyháját és étkezőjét, de megálmodtak egy műfüves pályát is.
Mosonszentmiklós önkormányzata az alsó tagozat épületének bővítését tervezi, a kivitelezés költségeit pályázati pénzből (90 százalékát, tíz százaléka lenne az önrész) fedeznék. A településen az alsó és felső tagozat két épületben tanul: a költségek racionalizálása és a felső tagozat épületének nagyon rossz állaga áll az „összeköltöztetés" hátterében. Érdekesség lenne, hogy a kibővített, korszerűsített tanintézményt alternatív energiaforrással, földhő felhasználásával fűtenék.

A felszabaduló százéves építményt (melybe a felső tagozatosok járnak jelenleg) a tervek szerint a civil szervezeteknek adnák át használatra, de az sem kizárt, hogy a könyvtárat is ide költöztetnék kibővítve egy olvasóteremmel.

A háromszázmillió forintos pályázatból továbbá korszerűsítenék a napközi konyháját és étkezőjét: konyhai gépek vásárlása mellett nyílászárók cseréje és a tetőszerkezet felújítása is szerepel. Az iskola egy műfüves pályával is gazdagodhatna, amennyiben a pályázat elnyeri a kiírók tetszését.

A háromszázmillió forintos pályázatból korszerűsítenék a napközi konyháját és étkezőjét is.
A háromszázmillió forintos pályázatból korszerűsítenék a napközi konyháját és étkezőjét is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákok és polgárőrök környezetükért

A Magyar Közút Kht. által kezdeményezett és a helyi önkormányzat és polgárőrség által szervezett… Tovább olvasom