Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Gyertyás emlékezés a lengyel tragédiára

Darnózseli - A lengyel köztársasági elnök, Lech Kaczynski és kíséretének tragikus halálára emlékeztek a hétvégén.

Fazekas Zoltán polgármester a település jelképes részvétnyilvánítását fejezte ki az emlékezés gyertyáinak meggyújtásával. Darnózselit hosszú évek óta köti össze barátság több lengyel településsel. Ryki város 1. számú általános iskolájának kulturális csoportjával a cserekapcsolat 15 éves, de máig élő az együttműködés a győri lengyel kisebbségi önkormányzattal. A helyi táncegyüttes több alkalommal szerepelt Rykin kívül Czenstochowában és környékén is, és több lengyel együttes is fellépett már a községben.

Fazekas Zoltán polgármester a település jelképes részvétnyilvánítását fejezte ki az emlékezés gyertyáinak meggyújtásával.
Fazekas Zoltán polgármester a település jelképes részvétnyilvánítását fejezte ki az emlékezés gyertyáinak meggyújtásával.

Olvasóink írták

 • 5. akinemfél 2010. április 15. 21:40
  „vanessa -
  valamilyen kulonos TV-t nézhetsz,mert én nézek magyart,lengyelt,csehet,szlovákot,osztrákot...,de ilyent sehol sem állítottak. Senki nem adott utasítást a pilotának,aki osszesen egyszer probált leszállni. Ugyanez a
  pilota a lengyel kormányfot és kiséretét vitte ugyanerre a repulotérre 3 nappal elotte. Senki nem utasította kulon a pilotát. Van úgy,hogy egy pilota hibázik - kár,hogy ez ennyi remek ember halálát okozta. Mellesleg a lengyel kormányfo és az elnok olyan régi repulogépekkel utaztak eddig,amelyeket minden repulotéren fotoztak,mert az ilyen tipusúakat már rég kivonta mindenki más a forgalombol. Lengyelországban a politika szolgálat. Ezért gyászolják oket annyian oszintén sírva,imádkozva. Ez egy magyar ember számára alig értheto. Polak,Weger dwa bratanki - Lengyel s magyar két jo barát,egyutt harcol s issza borát. A lengyelek tobbsége boldogan segít a magyarnak,ha Lengyelországban bajba kerul,akár meghívja az otthonába is !
  Probáld ki ! Lengyelország (is) rég megelozte gazdaságilag Magyarországot. Látogass el hozzájuk !”
 • 4. vanessa 2010. április 13. 21:54
  „ma reggel hallottam a tv-ben a feketedobozban kiderült az utolso beszélgetés a pilota és a lengyel elnök között,pilota nem akart leszállni, mert a torony nem engedte, de az elnők utasitotta ,hogy akkor is le fognak szállni,és a vesztükbe rohantak, egy másik pilota is mesélte,hogy vele is ugyan ezt csinálta a lengyel elnők”
 • 3. pirosász 2010. április 13. 15:02
  „LENGYEL,MAGYAR-KÉT”
 • 2. Griffin 2010. április 13. 14:34
  „ha végigolvasnád a cikket, kiderülne, hogy közük van hozzá, amúgy meg létezik olyan, hogy együttérzés, és szolidaritás”
 • 1. rivotril2mg 2010. április 13. 13:08
  „durva sok köze van darnózselinek a lengyel köztársasági elnökhöz”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝A fenyegetőző már elköltözne˝ Károlyházáról

A falugyűlés óta – a rendőrséggel való együttműködésnek köszönhetően – megszűnt az… Tovább olvasom