Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Gyermekeink a jövőnk

Mosonmagyaróvár - ˝Olyan lesz a jövőnk, amilyenné gyermekeinket neveljük˝ – fogalmazott Erdő Barna, a Táltos Családi Kör Közhasznú Egyesület tevékenységéről szólva.

Horváthné Pákozdi Emese, az egyesület elnöke ötéves működésükről adott tájékoztatást.

2004 őszén néhány kisgyermekes anyuka indította útjára a családi kört, mely a következő évre már egyesületként működött tovább. Azért hozták létre közösségüket, mert színvonalas kulturális programokkal szerették volna megszólítani a családokat, az élmények közös átélését kínálva.

Mára közel húsz család tartozik hozzájuk és dolgozik a körben. A programokkal járó minden feladatot ők végzik. Plakátolnak, uzsonnát készítenek, kézműveskednek, előadásokat szerveznek, pályázatokat írnak. Havonta egyszer fonón találkoznak.

Havonta egy-két családi délutánt szerveznek bábszínházzal, koncerttel, uzsonnával, beszélgetéssel és játszóházzal. Óvodáknak, iskoláknak bérletes rendszerben kínálnak előadásokat. Eddig saját programként mintegy nyolcvan előadást szerveztek. Az évad végén szabadtéri rendezvényt tartanak Bábkert néven.


Igényes szórakozást szeretnének gyermekeiknek a Táltos-kör tagjai.
Igényes szórakozást szeretnének gyermekeiknek a Táltos-kör tagjai.

Meghívásukra az ország legjelentősebb társulatai érkeztek Mosonmagyaróvárra Pécstől Szombathelyen át Kecskemétig.

Összességében több ezren vettek részt programjaikon. Munkájuknak köszönhetően felnövekvőben van egy korosztály, akik szeretik és értik is a színházat.

A kör támogatói: Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet, Barna út 2000, Lajta Park Hotel, Vállalkozók Egyesülete, Épfu-Móvár Kft., Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft.
Évente több újdonsággal lepték meg közönségüket: 2006-ban újságot adtak ki, 2007-ben Regejáró Művészeti Klub címmel a zenekedvelőket szólították meg, Asztali beszélgetések címmel pedig fórumra hívták az érdeklődőket. A tavalyi év a szülőklub alapításával indult, melynek során a gyermeknevelés kérdéseivel foglalkoztak meghívott előadó segítségével. Ezúttal nyári fesztiváljuk, a Bábkert a Várkertben sorozatát szeretnék ingyenessé tenni, ezért fordultak segítségért a térség vállalkozói, intézményei felé. Az egyesület anyagi támogatása azért szükséges, mert a meghívott előadások költsége meghaladja a belépőjegyekkel maximálisan elérhető bevételt.

Horvátné Pákozdi Emese hangsúlyozta, az egyesület számára alapkövetelmény, hogy a meghívott programok igényesek legyenek. Nagy felelősség – mondta az egyesületi elnök –, hogy a világra nyitott, befogadásra kész gyereknek mit mutatunk meg: csak a jót, a tisztát és szépet. Erdő Barna ezért érzi támogatásra méltónak az egyesületet, mert színvonalas tevékenységével segíti a családi gyereknevelést.


Kolompos-koncert

A Táltos Családi kör meghívására március 7-én 16 órai kezdettel Jönnek a huszárok címmel ad koncertet a Kolompos együttes a Fehér Ló Közösségi Házban. Jegyek rendelhetők: 06-70/411–4190.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csoporttal ellenőrzik a bérlakásokat

Mosonmagyaróvár - Lakás-ellenőrzési csoport létrehozásáról döntött a képviselő-testület, hogy így… Tovább olvasom