Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Grófi lakosztályok Héderváron

Több száz millió forintot költött rá, s rengeteg engedélyt szerzett be a hédervári kastély új üzemeltetője, míg két év után szerdán ismét megnyithatta kapuit a XVI. századi műemlék.
Az ősi épület: Egyedi szobákkal és lakosztályokkal már várja a vendégeket az újjáépített hédervári kastélyszálló.
A napokban átadott hédervári kastélyszállodában tizennyolc egyedi szobát és lakosztályt, valamint három éttermet alakítottak ki.
Bartha Sándor igazgató szerint már jóval korábban szerették volna megnyitni a kastélyt, ám a szükséges engedélyek beszerzése nagyon lelassította ezt a folyamatot. A kilenchektáros ősparkban álló reneszánsz várkastély felújítási költségeiről az igazgató csak annyit mondott: több száz millió forint volt, ám a pontos összeg üzleti titok. Fájó pontként említette, hogy a felújítási tervekhez a Széchenyi-terv támogatását igényelte, s bár kérelme minden előírásnak megfelelt, a pályázatot elutasították.

Kulturális központ lehet

Ötven eredeti perzsaszőnyeg, háromszáz bronzcsillár és falikar, valamint régi stílusú bútorok díszítik az egyedi elnevezésű szobákat és korhű berendezésű grófi lakosztályokat. Százfős konferenciatermet, videohálózatot, három éttermet és várpincét alakított ki az új üzemeltető. A szálloda kilenchektáros angolparkjában öntöttvas padok várják a pihenőket.

Látványos megnyitóval avatták

A szerdai megnyitón illusztris vendégeket fogadhatott Hédervár. Bartha Sándor barátja, Schmitt Pál mellett a megnyitón részt vett dr. Varga Kálmán, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke is, valamint Kanada magyar konzulja. A mulatós zenék egyik koronázatlan királya, Galambos Lajos is itt szállt meg e napon, de Soltész Rezső is feltűnt az ünneplők között. A megnyitón reneszánsz dallamok csendültek fel, s tűzijáték is szórakoztatta az egybegyűlteket. Az üzemeltető tervei szerint a Szigetköz gyöngyszemeként emlegetett kastély a régió, a Bécs–Pozsony–Budapest háromszög társasági és kulturális életének központjává válhat.

Folytatódik a restaurálás

Nemcsak a középkor hangulata várja az idelátogatókat: nyárra a park teniszpályája is használható lesz. A felújítás folytatódik: a vadásztermet, a kisszalont és a kastély homlokzatát restaurálnák. Ez utóbbinál már uniós forrásokra is számítanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ketten ugyanabban a székben

A Kisalföld Erdőgazdaság Rt. által összehívott tegnapi földtulajdonosi közgyűlésén a vadászati jog… Tovább olvasom