Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Gazdátlan holmik

Mosonmagyaróvár - Bár az értékesebb talált tárgyak a lehető legritkább esetben találnak vissza régi gazdáikhoz, azért nem árt tudni, hol érdemes keresni elhagyott holmijainkat.

Iratokat az okmányirodában, egyéb tárgyakat a városháza igazgatási osztályán lehet leadni, illetve tulajdonosaik itt érdeklődhetnek irántuk.
Izgalmas lenne, ha egy Stephen King-féle hasznos holmik régiségboltja működne a városháza falai közt, ám a valóság ennél jóval prózaibb. A kínálat nem túl színes, mivel csak egy évig őrzik a talált darabokat és ilyen rövid idő alatt néhány kulcscsomón, biciklin és mobiltelefonon kívül nemigen gyűlik össze egyéb kacat.

Egy 1960-as, máig érvényes kormányrendelet alapján a megtaláló az anyakönyvi igazgatóságon adhatja le mások elveszített dolgait (ami egyébként állampolgári kötelesség is), s erről jegyzőkönyv készül. A tulajdonos csak abban az esetben kapja vissza a tárgyat, ha igazolja személyazonosságát és iratokkal tudja bizonyítani, hogy az valóban az övé.

Ha a beszolgáltatást követően három hónapon belül nem jelentkezik a gazdája és a megtaláló sem tart rá igényt, felértékelik a holmit, majd egy év után értékesítik. Így az a „jelentős" összeg, amit idén többek között egy kulcscsomó képvisel, a város számlájára kerül.

Bár kihalófélben van és egyelőre nem tervezik védetté nyilvánítani, a becsületes megtaláló elnevezésű embertípus még mindig létezik, úgyhogy van rá némi esély, hogy elhagyott dolgaink mégis megkerüljenek...

Bár kihalófélben van és egyelőre nem tervezik védetté nyilvánítani,
a becsületes megtaláló elnevezésű embertípus még mindig létezik.

Olvasóink írták

  • 1. gdg 2008. július 10. 12:08
    „Ez teccik ez az uccsó mondat :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A széllel is megküzdöttek a vízi fesztiválon

Dunakiliti - Az idei vízi fesztiválon a benevező csapatoknak nemcsak a parton és a vízben kellett… Tovább olvasom